Gerilla TV Van Çatak’taki eylemin görüntülerini yayınladı

Gerilla TV, 8 Haziran günü Van’ın Çatak ilçesine bağlı Kato Xelila’daki Çelê Buka Tepesi’ndeki karakola giden yolların güvenliğini sağlayan işgalcilere yönelik düzenlenen eylemin görüntülerini yayınladı.

Gerilla TV, 10 Haziran'da Van'ın Çatak ilçesine bağlı Kato Xelila'daki Çelê Buka Tepesi'nin güvenliğine güç takviyesi yapan işgalcilere yönelik düzenlediği eylemin görüntülerini yayınladı.

Eyleme ilişkin HPG Basın İrtibat Merkezi, 10 Haziran günü yaptığı açıklamada şunları belirtmişti: “İşgalci TC ordusu bahar aylarından itibaren Van’ın Çatak ilçesine bağlı Kato Xelila alanında bulunan Çelê Buka Tepesi’nde yeni bir karakol yapmaktadır. İşgalci güçler, kontra ve askerlerden oluşan birlikler ile karakola giden yolların güvenliğini sağlamaya çalışmaktaydı. Güçlerimiz bu düşman birliklerini uzun bir süre denetim altına aldıktan sonra 8 Haziran günü saat 18.00’da sahada devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında alana güç takviyesi yapan işgalcilere ait transit tipi araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. İçinde kontra ve askerlerin bulunduğu bu aracın hedeflendiği eylemde, araç tümden imha edilirken 13 asker-konta öldürülmüş, 2 düşman askeri de yaralanmıştır.”