Gerilladan 1 Haziran Hamlesi’ni selamlama eylemleri: 47 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası, 1 Haziran Hamlesi’nin yıldönümünü selamlamak amacıyla bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde, 47 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 2 helikopter de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası, YJA Star güçlerimiz öncülüğünde tarihi 1 Haziran Hamlesi’nin 18. yıldönümünü selamlamak amacıyla etkili eylemler gerçekleştirmiştir. Bu eylemler sonucunda; 47 işgalci cezalandırılmış, 8 işgalci yaralanmış ve 2 helikopter darbelenmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

30 Mayıs 09:25’te Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen müdahale sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

ZAP BÖLGESİNDE;

Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde,

29 Mayıs 09:00-10:00 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Leşker bölgesine indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterler, güçlerimiz tarafından iki koldan hedeflenerek vurulmuştur. Ağır darbe alan 2 helikopter indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

29 Mayıs günü saat 14:00’da Girê FM Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Nalîn çevresinde bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

30 Mayıs günü Girê Cûdî Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Savuşka boğazına doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından vurulmuştur. Gerçekleştirilen müdahalenin ardından işgalciler panik içinde araziye dağılmışlardır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde,

29 Mayıs günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu subayları bir işgalci grubunu Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Berxwedan savaş mevzilerine göndermek istemiştir. İşgalci askerlerin ilerlemek istemedikleri ve subaylarla tartıştıkları güçlerimiz tarafından gözlemlenmiştir. İşgalci subaylar daha sonra 4 kişilik bir grubu savaş mevzilerine doğru göndermişlerdir. Bu işgalciler, savaş mevzileri çevresinde güçlerimiz tarafından denetim atına alınarak sabotaj taktiğiyle vurulmuşlardır. Patlama sırasında 2 işgalci uçurumdan düşmüştür. Diğer iki işgalci ise güçlerimiz tarafından ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurularak cezalandırılmıştır. Güçlerimiz işgalci cenazelerinin üzerine giderek denetim altına almışlardır. Bu eylemde toplam 4 işgalci cezalandırılmış, işgalcilere ait askeri malzeme ve silahlar imha edilmiştir. 2 işgalcinin cenazesi güçlerimizin denetimi altındadır. Akşam saatlerinde harekete geçmek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından tekrar vurulmuş ve işgalciler ilerleyememişlerdir.

29 Mayıs günü Karker Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak 10 kez sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. YJA Star güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemler dizisi sırasında en az 6 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir.

Aynı gün saat 07:30 ve 07:40’ta savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, iki kez el bombaları ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 3 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır. Saat 08:20’de savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, denetim altına alındıktan sonra iki koldan ferdi silahlarla vurulmuş ve 4 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 09:40 ve 10:30’da savaş mevzileri çevresinde toplanan işgalciler, güçlerimiz tarafından el bombaları, ferdi silahlarla yakın mesafeden vurulmuş ve 4 işgalci daha cezalandırılmıştır.

İşgalci TC askerleri saat 15:00’da savaş mevzilerine patlayıcılarla saldırmak istemişlerdir. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir. Saat 19:00’da kimyasal silah ve patlayıcılarla savaş mevzilerine tekrar saldırmak isteyen işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından önce sabotaj ardından da ferdi silahlarla vurulmuştur. 2 işgalcinin cezalandırıldığı bu eylemde işgalciler yanlarında getirdikleri patlayıcıları bırakarak kaçmışlardır.

Aynı gün 08:50-19:05 saatleri arasında Karker Direniş Alanı’na bağlı savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından 10 defa suikast taktiğiyle hedeflenmiştir. Bu eylemlerin sonucunda 6 işgalci cezalandırılmış ve 4 işgalci ise yaralanmıştır.

YJA Star güçlerimizin öncülüğünde Karker Direniş Alanı’nda gerçekleştirilen bu eylemler dizisi sonucunda toplam 25 işgalci cezalandırılmış, 5 işgalci ise yaralanmıştır.

29 Mayıs günü Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem savaş mevzileri çevresine konumlanmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir.

29 Mayıs günü 07:00 – 08:00 saatleri arasında Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Girê Berxwedan savaş mevzilerini kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen müdahalelerin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

30 Mayıs günü 04:50 – 06:15 saatleri arasında Karker Direniş Alanı’na bağlı savaş mevzileri çevresinde bulunan 2 işgalci, YJA Star güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek cezalandırılmıştır.

METÎNA BÖLGESİNDE;

Cenga Xabûr Devrimci Hamlesi Kapsamında,

29 Mayıs saat 11:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Zemanî ve Şehîd Akîf alanı arasında hareket halinde olan işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır.

29 Mayıs saat 13:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Zemanî savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından iki koldan hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır.

29 Mayıs Girê Hakkarî Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Zemanî savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altına alınan işgalciler, saat 17:30’da yarı hareketli timlerimiz tarafından iki koldan eş zamanlı olarak el bombaları ve ferdi silahlarla yakın mesafeden vurulmuştur. Güçlerimizin yıldırım hızıyla gerçekleştirdiği bu etkili eylem sonucunda; 11 işgalcinin cezalandırıldığı ve 2 işgalcinin ise yaralandığı güçlerimiz tarafından netleştirilmiştir. Saat 19:30’da ilerlemek isteyen işgalciler, tekrar iki koldan güçlerimizin hedefi olmuştur. Etkili bir şekilde vurulan işgalciler, bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Cezalandırılan işgalcilerin cenazeleri gece geç saatlere kadar güçlerimiz denetimi altında kalmıştır.

1 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Güçlerimizin yüksek Apocu, militan saldırı ruhuyla gerçekleştirdiği bu etkili eylem sırasında en önde ilerleyerek işgalcilere ilk darbeyi vuran ve 9 işgalcinin cenazesi üzerine giden Siyabend yoldaşımız ölümsüz kahramanlarımız arasında katılmıştır. Eylemin başarıya ulaşması için büyük çaba sarf eden ve yoldaşlarına öncülük yaparak zafer yaratan Siyanbend yoldaşımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.

KİMYASAL VE PATLAYICI SALDIRILARI

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

29 Mayıs’ta Zap bölgesine bağlı Şikefta Birîndara, Girê Şehîd Berxwedan ve Girê Cehennem alanları ile Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı 27 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

HELİKOPTER, UÇAK VE OBÜS SALDIRISI

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopteri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

29 Mayıs’ta Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediye, Şikefta Birîndara, Karker, Çiyareş, Girê Cehennem, Şehîd Şahîn, Girê Rûbar, Saca, Çemço ve Rênçbir Axa alanları saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle yüzlerce kez ve 43 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

29 Mayıs’ta Metîna bölgesine bağlı Girê Ortê, Girê Şehîd Zemanî, Girê Şehîd Merwan ve Kanî Botkê alanları sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle ve 13 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

29 Mayıs günü Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.

29 Mayıs günü Garê bölgesine bağlı Şikeftiyan köyü çevresi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”