Gerilladan bir dizi eylem

Gerilla güçleri işgalci Türk ordusuna yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi, tespit edilen 2 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdikleri eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 6 Temmuz günü saat 16.20’de Şehit Adar Tepesi’deki işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

5 Temmuz günü saat 07.30’da YJA Star güçlerimiz, Zagros bölgesine bağlı Çarçella alanında bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

6 Temmuz günü saat 15.00’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’nde konumlanan işgalcileri hedeflemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 6 Temmuz günü saat 21.00’da Van’ın Başkale ilçesine bağlı Xelkava karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman yerleşkesinde bulunan mevzi ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”