Gerilladan Heftanîn'de suikast eylemi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillanın Heftanîn'de Türk işgal güçlerine karşı bir suikast eylemi gerçekleştirdiğini ve bir askerin "cezalandırıldığını" bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, "Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Eylül günü saat 16.30’da Bektorya alanına bağlı Şehit Sipan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır" dedi.

Aynı açıklamada, işgalci Türk ordusunun Hakkari'deki bir operasyonuna ilişkin şu bilgiler verildi:

"9 Eylül günü saat 12.30’da işgalci TC ordusu Hakkari’nin Sümbül Dağı bölgesine bağlı İsmail Ağa alanını savaş uçakları ve taarruz helikopterleriyle bombaladıktan sonra Skorsky helikopterler ile indirmeler yaparak bir operasyon başlamıştır. Operasyon sırasında güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır.

Ağır darbeler alan işgalci TC ordusu Kobra helikopterler ile alanı bombalamıştır. Çatışmalar ve hava saldırıları sırasında İşgalci TC ordusuna karşı kahramanca savaşan ve düşmana ağır darbeler vuran Çekdar, Dilovan, Ronahi ve Dersim yoldaşlarımız şehit düşmüşlerdir. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Açıklamada Türk devletinin gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırılarına ilişkin de bilgiler yer aldı:

"İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılar düzenlemiştir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

12 Eylül günü saat 23.30-01.00 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Heftanin bölgesinde bulunan Perax köyü etrafını bombalamıştır.

10 Eylül günü saat 09.00’da Metina bölgesine bağlı Tırvanış alanı ve 12 Eylül günü saat 10.00-14.00 arasında Avaşin bölgesine bağlı Mervanos alanı havan ve obüslerle bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bombardımanların ardından her iki alanda çıkan yangınlar devam etmektedir."