Gerilla eylemleri sürüyor: 18 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası tarafından gerçekleştirilen eylemlerde 18 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 2 radar sistemi ve 3 mevzi tümden imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Savaş tünellerinde direnen güçlerimiz ve hareketli timlerimizce koordineli gerilla, ağır silah, suikast ve sızma taktikleri başarılı bir şekilde uygulanarak eylemler gerçekleştirilmiştir. Ustalıkla ve kayıpsız bir şekilde gerçekleştirilen bu eylemlerde; 18 işgalci cezalandırılırken, 2 radar sistemi ve 3 mevzi tümden imha edilmiştir. Direniş Alanları işgalci Türk ordusu tarafından 15 kez helikopterlerle, 24 kez savaş uçaklarıyla ve savaş tünelleri 3 kez patlayıcılarla bombalanmıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle;

BOTAN’A BAĞLI CÛDÎ BÖLGESİNDE;

İşgalci Türk devleti Botan’a bağlı Cûdî bölgesini 27 Mayıs saat 23:00’dan 28 Mayıs saat 09:00’a kadar savaş uçaklarıyla 11 kez bombalamıştır. Bombardımandan sonra alanda operasyon başlatan işgalciler daha sonra sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Türk özel savaş basını bu operasyonda 3 yoldaşımızın şehit olduğunu belirtmiştir. Fakat belirtilenler doğru değildir, bu operasyonda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

METÎNA BÖLGESİNDE;

12 Haziran saat 16:00 ve 16:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

13 Haziran saat 05:10’da Girê FM Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

13 Haziran saat 07:40’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere yönelik koordineli sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. Birinci eylem kolu; bir grup işgalcinin ve radar sisteminin içinde olduğu mevziyi hedefleyip vurmuştur. İkinci eylem kolu; işgalcileri ferdi silah ve el bombalarıyla vurmuştur. Bu eylemde 6 işgalci cezalandırılmış, 1 radar sistemi ve 1 mevzi imha edilmiştir.  Bu eyleme müdahale etmek isteyen işgalcilere ait gizli bir mevzi tespit edilip önce suikast taktiğiyle hedeflenerek 1 işgalci cezalandırılmıştır. Daha sonra bu mevzi hedeflenip tümden imha edilmiş, içindeki 2 işgalci de cezalandırılmıştır.

13 Haziran saat 09:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

13 Haziran’da Girê Hakkarî Direniş Alanı üzerinde uçan helikopterlere güçlerimizce müdahale edilmiştir. Müdahalenin ardından helikopterler alandan uzaklaşmıştır.

ZAP BÖLGESİNDE;

13 Haziran saat 18:45, 21:40 ve 23:50’de Karker Direniş Alanı’na konumlanmak isteyen işgalciler vurulmuştur. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen ve suikast taktiğinin ustalıkla kullanıldığı bu eylemlerde 3 işgalci cezalandırılmıştır.

13 Haziran saat 18:30’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine yaklaşmaya çalışan işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

XAKURKÊ BÖLGESİNDE;

12 Haziran saat 08:00 ve 17:00’da Şehîd Bêrîtan bölgesine bağlı Girê Koordine’deki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

13 Haziran saat 12:20’de Girê Şehîd Axîn’de içinde 4 işgalcinin bulunduğu radar mevzisi ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. YJA Star güçlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde; 4 işgalci cezalandırılırken, 1 radar sistemi ve 1 mevzi imha edilmiştir.

İŞGAL SALDIRILARI SÜRÜYOR

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

14 Haziran saat 05:05 ve 05:30’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri patlayıcılarla 3 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

13 Haziran’da Girê Cûdî, Girê Amediyê, Saca, Çemço, Sîda ve Rênçbiraxa alanları sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

13 Haziran’da Girê Cûdî, Saca, Çemço ve Sîda alanları savaş uçaklarıyla 13 kez bombalanmıştır.

13 ve 14 Haziran’da Girê Cûdî, Girê FM, Girê Amediyê, Şehîd Şahîn, Çiyareş ve Kurojahro Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 15 kez bombalanmıştır."