Gerilladan Mayıs Şehitleri anısına eylemler: 15 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillaları’nın Mayıs Şehitleri anısına gerçekleştirdiği eylemler devam ediyor. Eylemlerde 15 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 çadır imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Zap ve Avaşîn bölgelerine karşı sömürgeci TC ordusunun başlattığı işgal harekatı karşısında güçlerimizin tarihi direniş devam etmektedir. En zor koşullar altında Apocu fedai ruhla direnen, savaşan ve işgalcilere ağır darbeler vurulan güçlerimize karşı işgalci TC ordusu kimyasal silah kullanarak savaş suçu işlemeye devam etmektedir. İşgalcilerin direniş mevzilerini 39 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamasına rağmen güçlerimiz çok sayıda etkili eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemler sonucunda 15 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış ve 1 askeri çadır imha edilmiştir.

Zap ve Avaşîn’deki güçlerimizin Ölümsüz Devrimci Önderimiz Haki Karer yoldaş şahsında Mayıs Ayı Şehitleri anısına gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

17 Mayıs günü saat 17:00’da Mervanos’a bağlı Şehîd Dilgêş Alanı’nda askeri amaçlı yol çalışması yürüten işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altında alındıktan sonra yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci ise yaralanmıştır.

18 Mayıs günü saat 16:45 ve 17:00’da Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlar ve sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemlerin sonucunda işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

18 Mayıs günü saat 10:00 18:20 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal silah ve patlayıcılarla 22 kez bombalamıştır.

ZAP BÖLGESİNDE;

18 Mayıs günü saat 12:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve bu eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 13:40’ta işgalciler, güçlerimiz tarafından tekrar hedeflenerek yakın mesafeden ferdi silahlarla vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda da 4 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 14:30’da ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından el bombaları ve ferdi silahlarla bir kez daha vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Cezalandırılan 2 işgalcinin cenazesi güçlerimizin denetimi altında kalmış, akşam saatlerinde işgalci TC ordusu ancak bir cenazeyi alabilmiştir.

19 Mayıs günü saat 05:10’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin vuruşları sonucu işgalcilerin yanlarında getirdikleri patlayıcı onlarda patlatılmış ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

18 Mayıs günü saat 11:10’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Berxwedan savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalcilere ait çadır, güçlerimiz tarafından vurularak imha edilmiş, cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir.

18 Mayıs günü saat 12:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan Kevirêkûn savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından yakın mesafeden ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 4 işgalci cezalandırılmıştır. Eylemin ardından alanı bombalamak isteyen iki saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

18 Mayıs günü gece saatlerinde Qela Çemço alanını bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafında yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

18 ve 19 Mayıs tarihlerinde işgalci TC ordusu Şikefta Birîndara, Şehîd Berxwedan ve Girê Cehennem Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine 17 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

UÇAK, HELİKOPTER VE OBÜS SALDIRISI

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombalamıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

18 Mayıs günü Zap’a bağlı Girê Amediye, Girê Cûdî, Girê FM, Karker, Girê Ortê, Çiyareş, Kurojahro, Saca, Çemço, Sîda ve Girê Rûbar alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 29 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

18 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî 2 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

18 Mayıs günü Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şekîf yamaçları 2 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”