Gerillalar Garê zaferiyle Newroz'u karşılıyor

YJA Star ve HPG gerillaları Hebûn Hêvî ve Herekol Şiyar, Newroz ruhunun Garê zaeferiyle yeniden dirildiğini belirtti.

YJA Star gerillası Hebûn Hêvî ve HPG gerillası Herekol Şiyar, Garê zaferinin ruhuyla Newroz'u karşıladıklarını ifade etti.

Gerillalar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, zindanlarda direnen siyasi tutsakların, yurtsever Kürt halkının, gerillaların Newroz'unu kutladı, şehitleri andı.

'NEWROZ RUHU DİRİLDİ'

Hêvî, Dehak'a karşı boyun eğmeyen, baş kaldıran, direnen Kawa gibi, Mazlum Doğan'ların da Türk devletine karşı büyük bir direniş sergileyerek kendilerini feda ettiklerini söyledi. Hêvî, bu Newroz direniş ruhunun en son Garê'de şehit Şoreş şahsında işgalcilere karşı ortaya konulduğunu belirterek, "İşgalcilerin, Türk devletinin topraklarımızı işgal etmesine izin verilmedi. Şoreş, Rojhat arkadaşların ruhu bu direnişi geliştirdi. Newroz ruhu bizde yeniden dirildi. Bu arkadaşların direnişiyle Newroz'u yeniden kutluyoruz" dedi.

Hêvî, son nefeslerine kadar Kürt Halk Önderi'nin yolunda yürüyeceklerine, Kawa, Mazlum, Şoreşler gibi direneceklerini, her an Newroz ruhuyla yaşayacaklarını söylerken, şöyle devam etti:

"Türk devlet işgalciliğine karşı kendimizi feda edeceğiz, topraklarımızı işgal etme sevincini onlara yaşatmayacağız. Direniş ruhunu kendimizde yeniden canlandıracağız, yeni bir yaşamı inşa edeceğiz.

Yeni yılda düşmanın amaçlarına kavuşmasına izin vermeyeceğiz. Newroz'la başaracağız, sonuna kadar direneceğiz."

YJA gerillası Hebûn Hêvî, Kürt gençliğine gerillaya katılım çağrısı da yaptı.

'ZAFERE KADAR DİRENİŞ!'

HPG gerillası Herekol Şiyar, zaferi gerçekleştirmeye yönelik verdikleri sözün hayat bulması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, ''Halkımıza verdiğimiz sözümüze bağlıyız. Mazlum Doğan'ın '82 Newrozu'nda verdiği mesaj bugün Garê'de hayat buluyor ve bu Newroz özgürlüğün, demokrasinin, halklarını birliğinin ateşi olacaktır. Biz HPG gerillaları zafere kadar direnme sözünü veriyoruz.''