Gerillaya katıldıklarını açıklayan gençler: Özgürlük umudu gerilladadır

Yaptıkları açıklamayla gerilla saflarına katıldıklarını duyuran bir grup Arap ve Kürt genci, özgürlükçü bütün gençlere gerilla saflarında yer alma çağrısı yaptı.

11 Arap ve Kürt genci yaptıkları basın açıklamasıyla gerilla saflarına katıldıklarını duyurdu. Komalên Ciwan ên Kurdistan hareketinin çağrısı üzerine gerillaya katıldıklarını belirten gençler, işgal ve ihanete karşı tüm gençleri gerilla saflarına katılmaya çağırdı.

Gençler, gerilla direnişi karşısında tıkanan işgalci Türk devletine cevap vermek için gençliğin sorumluluk gösterip eyleme geçmesini istedi.   

Kimyasal silahlar dahil her türlü ahlak dışı yöntemlerle havadan ve karadan imha savaşı yürüten Türk devletinin, gerillalar tarafından güçlü bir irade ve inançla boşa çıkarıldığı ifade edilen açıklamada, “Türk devleti yenilgiyle karşı karşıyadır. Bu bir kez daha gerilla savaşının bir irade ve özgürlük savaşı olduğunu gösteriyor” denildi.

'TOPRAKLARIMIZI SAVUNMAK GÖREVİMİZDİR'

Açıklamanın devamında, “Komalên Ciwan’ın çağrısıyla bu toprakların Arap ve Kürt gençleri olarak, bu imha savaşına karşı topraklarımızın savunulmasını namus görevimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle gerilla saflarına katılma kararı aldık. Böyle bir süreçte her genç cevap olmalı, serhildana kalkmalı, rol almalı ve gerilla saflarına katılmalıdır. Çünkü özgürlük umudu ve hayali gerilladadır. Bu temelde özgürlük isteyen bütün gençlere çağrımızdır; gerilla saflarına katılın! Fedai bir ruhla işgalciliği ve ihaneti ortadan kaldıralım. Bu nedenle işgal ve ihanete karşı özgürlük savaşına gelin, diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Gençlerin açıklaması, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Werin Cenga Azadiyê” sloganlarıyla sona erdi.