Gevaş’ta Hublotçu soygunu

AKP’li Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, kısa sürede edindiği servet ve lüks yaşamıyla dikkat çekiyor. Sadece kolundaki Hublot saat 300 bin TL civarında.

Gevaş’ta yaklaşık 17 yıldır belediyeyi AKP yönetiyor. Önce Nazmi Sezer şimdi de yeğeni olan Murat Sezer servetlerine servet katmaya devam ediyor. Murat Sezer’in sadece kolundaki saat bile elinde bulundurduğu yüklü serveti ortaya koyuyor.

Sezer, 2016’da kayyumun gelir uzmanı olarak görev yaptı. Bu dönem içinde kayyumun bütün yolsuzluklarını örtbas etmeyi başaran ve gelir-gider tablosunu ayarlayan Sezer, bunun karşılığında mükâfat olarak AKP’den Gevaş Belediye Başkanı olurken, onu bu başarısından ötürü ödüllendiren kayyum Murat Zorluoğlu da 2019 yerel seçimlerinde AKP Trabzon Belediye Başkanı oldu. AKP’li Trabzon Belediye Başkanı Zorluoğlu son olarak belediye başkanlığı makam odasına aldığı 1 milyonluk mobilya takımı ile gündeme geldi. Van’da onun gelir-gider uzmanlığı yapan ve şimdi Gevaş Belediye Başkanı olan Murat Sezer ise kolundaki 300 bin TL civarındaki Hublot marka saat ile konuşuluyor. Sezer de kayyum amiri Zorluoğlu gibi makam odasına 550 bin TL masraf yaptı.

RANT İÇİN BIÇAKLAR ÇEKİLDİ

Sezer, Haziran 2020’de T.S. isimli kişinin saldırısına uğradı. Bıçaklı saldırıya uğrayan Sezer ve şoförü, ufak sıyrıklarla atlattı. Olayın rant kavgasından ötürü olduğu ortaya çıkmış, AKP’li Sezer, bu durumu “Şahsın bizden menfaat temin edemediği için saldırdığını düşünüyorum” diyerek açıklamıştı.

BABA SEZER’İN ŞİŞEN VARLIĞI

Yoksul bir hayattan gelen ve yoksulluk nedeniyle eğitimini bile yakınlarının yardımıyla tamamlayan Sezer’in yolsuzluk ve usulsüzlükte ortağı ise babası Abdullah Sezer. AKP’li Sezer’in belediye başkanı olmasından sonra babası Abdullah Sezer’in aniden iki ev ve bir iş yeri açması dikkat çekiyor. Abdullah Sezer’in şu anda süren ev inşaatının malzemeleri belediye bütçesinden karşılanırken, inşaatta ise belediye işçileri çalışıyor. Baba Abdullah Gezer bunların dışında Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gevaş halk plajlarının da işletmesini ihalesiz olarak aldı. Sezer, geçen yıl tamamladığı Gevaş sahil yolunun işletmesini de ihalesiz babasına verdi.

AMCA SEZER DE NASİBİNİ ALMIŞTI

AKP’li Sezer’in Gevaş’ta 10 yıl belediye başkanlığı yapan amcası AKP’li Gevaş eski Belediye Başkanı Nazmi Sezer ise Mali Hizmetler Müdürü Osman Kızıltaş, AKP’den milletvekili aday adayı olan Zahir Kandaşoğlu’na ait Kandaşoğlu İnş. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti hesabına aktardığı yüz binlerce liranın karşılığı olan kayıp inşaat malzemeleriyle gündeme gelmişti. AKP’nin kendi yönetimindeki Gevaş Belediyesi’nde, 2009 ile 2014 yılları arasında yapılan 14 milyon liralık yolsuzluğun yer aldığı belgelerde, AKP’li şirket hesaplarına aktarılan paralarla ilgili detaylar ortaya çıkmıştı. Dönemin AKP’li Belediye Başkanı Nazmi Sezer ile Mali Hizmetler Müdürü Osman Kızıltaş’ın imzasının bulunduğu resmi evraklarda, ihaleye çıkarmadan temin yoluyla AKP’li şirketler tarafından “alındı” gibi gösterilerek para yatırılan malzemelerin hiçbirinin alınmadığı belgelenmişti.