Girê karakoluna eylem: 3 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

Gerilla güçleri Çelê’ye bağlı Girê karakoluna yönelik 2 koldan koordineli bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde 3 işgalci cezalandırıldı, 1 A-4 silahı ve 1 mevzi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklama ile gerilla eylemleri ve işgal saldırılarının ayrıntılarını açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

12 Ağustos günü saat 05:30’da Colemêrg’in Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Girê karakolu yönelik 2 koldan koordineli bir gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. Birinci eylem kolu; A-4 silahının bulunduğu mevziyi yakın mesafeden hedeflemiştir. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmış, 1 A-4 silahı imha edilmiş ve 1 mevzi darbelenmiştir. İkinci eylem kolu; karakol yerleşkesindeki mevzileri hedefleyerek vurmuştur. Burada da 1 mevzi imha edilmiş, içindeki 2 işgalci cezalandırılmıştır.

15 Ağustos Atılımı’nı selamlamak için gerçekleştirilen bu eylemde toplamda; 3 işgalci cezalandırılmış, 1 A-4 silahı ve 1 mevzi imha edilmiş, 1 mevzi ise darbelenmiştir.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi çerçevesinde Metîna bölgesinde;

13 Ağustos günü 21:00 – 23:00 saatleri arasında Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Derarê köyü çevresini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucu darbelenen helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

12 Ağustos günü saat 05:30’da Zap bölgesine bağlı Çiyayê Reş, Şkefta Birîndarai Şehîd Rûstem ve Cîloya Biçûk alanları ağır silahlarla bombalanmıştır.

13 Ağustos günü 09:00 – 02:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanında bulunan savaş tünelleri kimyasal gazlar ve ağır silahlarla bombalanmıştır. Alan üzerinde Dron hareketliliği devam etmektedir.

13 Ağustos günü 21:00 – 22:00 saatleri arasında Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdînê, Dêşîşê, Seraru köylerinin çevresi saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. Hirorê ve Kêste köylerinin çevresi obüs ve havanlar ile bombalanmıştır.

13 Ağustos günü saat 18:36’da Akrê ilçesinin Dînartê nahiyesine bağlı Kawika köyü savaş uçakları ile bombalanmıştır. Aynı gün saat 10:10’da Amediye ilçesine bağlı Sergelê köyü çevresi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Bombardıman sonucu arazide çıkan yangın devam etmektedir.

İşgalci TC devletinin gerçekleştirdiği bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”