Gözaltındaki gazeteciler: Özgür basın susturulamaz!

Siyasi soykırım operasyonu ile gözaltına alınan gazeteciler, "Özgür basın geleneği bu hukuk dışı uygulamalarla susturulamaz. Özgür basın geleneği gerçekleri hep söyledi ve bundan sonrada söylemeye devam edecektir" dedi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdür Mehmet Ali Ertaş, JİNNEWS Haber Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editörü Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç ve Ömer Çelik’in de aralarında olduğu 20’si gazeteci 21 kişi 8 Haziran tarihinde bu güne kadar gözaltında tutuluyor. 

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan ve JINNEWS editörü Gülşen Koçuk, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi. 

Serdar Altan, gönderdiği mesajda, "İktidar varlığını gerçeklerin üstünü örterek, doğruları halktan gizleyerek sürdürüyor. O nedenle gazetecileri, yayın organlarını hedef haline getiriyor. Bu tarz operasyonlarla AKP-MHP iktidarı yaptığı hukuksuzluğu, gayri insani uygulamaları halktan gizlemek amacıyla bu operasyonları yapmaktadır. Gazetecilerin gözaltına alınmasıyla, tutuklanmasıyla gerçeklerin halka açıklanması engellenemez. Özgür basın geleneği bu hukuk dışı uygulamalarla susturulamaz. Özgür basın geleneği gerçekleri hep söyledi ve bundan sonrada söylemeye devam edecektir. Gazetecilik suç değildir” dedi.

Jinnews Editörü Gülşen Koçuk ise, şunları belirtti: “İktidar ve yargı mercileri özgür basın geleneğine yönelse de dipdiri ayakta olduğumuzu belirtmek isterim. Biz gerçeklerden güç alıyoruz. AKP- MHP iktidarı kendi bağımlı yargısıyla ortaya koyduğu tutum ve uygulamalarıyla mesleğimizi icra etmemize engel olamaz. Biz gazeteciyiz. Mesleğimizi iktidar ve yargı belirleyemez. Bizim gazeteci olup olmadığımıza karar veremezler. Bizim gazeteci olmadığımızı söylemekle gazeteci olmaktan çıkmıyoruz. Kürt kadın gazeteciliği bir ilke imza atmıştır. Jinnews Türkiye ve Ortadoğu’da kadın gazeteciliği yapan etkili bir ajanstır. Kürt kadın gazeteciliğinin örgütlendiği günden beri iktidar kadın gazetecilere baskı yapmaktadır. Bu operasyonun nedenlerinden biri de budur. Yaptığımız işin yürüdüğümüz yolun doğru olduğuna olan inancımızı tekrar vurgulamak istiyorum.”