Güven: Kimseye muhtaç değiliz; direnişi büyüteceğiz

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Cizre'de soykırımcı saldırılar sırasında katledilenlerin ve fedai eylemci Mahsum Pamay'ın ailesiyle bir araya geldi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Şırnak'ın Cizre ilçesinde partililer ve 2015-2016 yıllarındaki soykırımcı saldırılar sırasında yaşamını yitirenlerin aileleriyle bir araya geldi. HDP İlçe Örgütü binasında gerçekleşen buluşmaya HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz'in yanı sıra ilçe belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

'CİZRE TARİH YAZDI'

Burada konuşan Güven, Cizre'nin direnişi ile tarihe geçtiğini ve böyle tanındığını vurguladı. Soykırımcı saldırılar sırasında katledilen dönemin Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanları Mehmet Tunç ve Asya Yüksel'i anan Güven, "Bu katliamları gerçekleştirenleri ortaya çıkaracağız. Karanlıkta kalmayacak" dedi.

'KÜRDİSTANİ İTTİFAK BAŞARI GETİRİR'

HDP'li belediyelerin gasp edilmesine de değinen Güven, "Kayyumlar halkın parasını talan ediyor. Her yerde talanları ortaya çıktı. Sahte faturalar yapıp, halkın parasını talan ettiler. Ondan kayyum atamak istiyorlar. Ancak halkın tepkisi karşısında şaşırmışlar. Şimdi de çeşitli ceza ve komplolarla belediyelerimize el koyuyorlar" dedi. İktidar karşısında asla baş eğmediklerine dikkat çeken Güven, Kürtlerin kimliksiz bir yaşamı kabul etmeyeceğine işaret ederek, "Bundan kaynaklı Kürt ve Kürdistani ittifak yapalım, diyoruz. Ya Kürdistani ittifak kurup başaracağız ya da egemenlerin bizim topraklarımız üzerindeki kirli oyunları devam edecek" diye konuştu.

FEDAİ EYLEMCİLER ANILDI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla cezaevlerinde fedai eylem düzenleyenleri de anan Güven, "Biz kimseye muhtaç değiliz. Kendi direnişimiz büyüteceğiz. Yüzde 100 başaracağız" dedi.
Güven ve beraberindekiler daha sonra tecride karşı fedai eylem düzenleyen Pamay'ın ailesini ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyaretin ardından partililer mezarlık ziyareti gerçekleştirdi.