Güneş: Her yerde mücadele edilmeli

PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, mücadele alanlarının sadece dağlarla sınırlı olmadığını belirterek, “Herkes, bulunduğu köyde, mahallede ve kentte düşmana yanıt verebilir” dedi.

PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, hava üslerinin bulunduğu şehirlerden Batman ve Amed’deki halka seslendi: “Hiçbir şey yapılamıyorsa bu üslerin oldukları yerlerde adeta baraj gibi bir duvar, bir kalkan oluşturabilirler.”

ANF’ye konuşan PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, Türk işgal saldırılarının devam ettiği Medya Savunma Alanları’ndaki direnişe dikkat çekerek, gerillaların NATO’nun en büyük ordularından olan faşist Türk ordusuna karşı savaştığını hatırlattı. Güneş, “Gerillalar iradesini İmralı’daki duruştan alıyor. Önder Apo, PKK için ‘PKK’yi tanırım onlar asla yenilmezler’ demişti ve biz bugün bu perspektifin savaşçılarıyız. PKK’nin karakterinde diz çökmek, teslimiyet yoktur. Gerillalar her saldırı karşısında daha da güçleniyor ve iradesini çelikleştiriyor” diye konuştu.

BAŞÛR KADINLARI AYAĞA KALKMALI

KDP’nin PKK’ye karşı yaptığı savaş hazırlıkları ve Türk devletinden yana aldığı tutuma da değinen Güneş, bu yanlış tutumun kadınlar tarafından asla kabul edilmeyeceğini belirtti. Kürtlerin küçük düşürülmeye çalışıldığını kaydeden Güneş, şöyle devam etti: “Bundan duyulan rahatsızlığı sadece sözle dile getirmek sonuç getirmez. Kürdistan Kadın Özgürlük Hareketi olarak özellikle Başûrê Kurdistan kadınlarına sesleniyoruz; ayağa kalkmalılar, yurtseverlik görevlerine sahip çıkmalılar. Ulusal birlik konusunda rollerini oynamalılar. Bugünkü işgale en çok onlar ses çıkarmamalılar.”

MÜCADELE ALANI DAĞLARLA SINIRLI DEĞİL

Her yurtsever Kürt’ün, kadının, gencin bulunduğu yerde mücadele edebileceğini; mücadele alanlarının sadece dağlarla sınırlı olmadığını vurgulayan Güneş, “Her gün Kürdistan dağlarını bombalayan, ormanlarını yakan, talan eden, gerillaların kanını döken SİHA’lar, İHA’lar Batman’dan, Amed’den, Malatya’dan kalkıyor. Savaş sanayisi Bursa’da, Ankara’da, Adana’da ve maalesef Hewlêr’dedir. Bütün bu yerlerde kadınlar ve gençler her daim eylemde olmalıdır. Gerilla saflarına katılım imkanı bulamayan gençler ve kadınlar, neden bulundukları köyde, mahallede, şehirde işgalci Türk devletinin tekniğine karşı koyamasınlar? Vicdanı ve ruhu olan herkes elbette Kürdistan dağlarına gelip gerilla mevzilerinde işgalcilere, soykırımcılara ve faşistlere karşı mücadele edebilir. En onurlu mücadele gerilla mücadelesidir. Bu anlamda gelmek isteyen herkesi dağlara davet ediyoruz fakat dağlara ulaşma imkanı yaratamayan, gelme koşulu olmayan herkes de bulunduğu mekanda düşmana yanıt verebilir.”

ÜSLERİN ÖNÜ KAPATILABİLİR

Son olarak hava üslerinin bulunduğu şehirlerden Batman ve Amed’deki halka seslenen Güneş, şunları söyledi: “Batman halkının yüzde 95’i yurtseverdir. Nasıl Türk savaş keşif ve uçakları, bu şehirlerimizden kalkıp topraklarımızı bombalıyor, doğamızı talan ediyor, Kürdistanlıların kanını döküyorsa biz de bu yerlerde düşmana darbe vurabiliriz. Amed’in orta yerinden kalkıp Kürdistanı bombalayan uçaklara karşı her Amed genci kendini adeta bir kale gibi yapıp bunların önüne geçebilir. Hiçbir şey yapılamıyorsa bu üslerin oldukları yerlerde adeta baraj gibi bir duvar, bir kalkan oluşturabilirler.”