Güney Kürdistan'daki protestolarda 2 ölü, onlarca yaralı

Güney Kürdistan'da ekonomik kriz ve ücret protestolarında en az iki kişi hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı. Gösterilerde tüm parti binaları ateşe verildi.

RojNews'in haberine göre Germiyan'a bağlı Kifrî beldesinde akşam saatlerinde düzenlenen protesto eylemi sırasında YNK binası yakıldı.

Binanın yakıldığı sırada güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki Ako Selman isimli genç ağır yaralandı. Selman'ın kurtarılamadığı bildirildi.

Eylemciler KDP ve Goran partilerine ait binalara yöneldi. Daha detaylı bilgiler alınamadı.

Akşam saatlerinde Çemçemal'de de 16 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Adem Yahha isimli gencin KDP güçlerince açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği bilgisi alındı.

Ranya'da düzenlenen protesto eylemlerinde de çatışmalar yaşandı. Güvenlik güçleri ile eylemciler arasındaki çatışmalarda 20 dolayında eylemci yaralanırken, bir o kadarı da gözaltına alındı. Protesto eylemi 3 saat kadar sürdü.

 

Süleymaniye'nin Seyidsadiq ilçesinde düzenlenen protesto eylemlerinde bir çok partinin binası ateşe verildi. 

Seyidsadıq'ta PDK, YNK, Komela Îslamî, Yekgirtûy Îslamî ve Goran binaları, Kaymakamlık binası, polis merkezi ve kaymakamın evi ateşe verildi. Bu gösterilerde de çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilirken, net bilanço elde edilemedi.