Güney Kürdistanlı 1250 aydından Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısı

Arap aydınların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle başlattığı imza kampanyasına Güney Kürdistan’dan yoğun destek geldi. 1250'yi aşkın aydın imzaları ile kampanyaya katıldı.

Arap aydınların kurduğu “Öcalan’a Özgürlük Komitesi”, 29 Ekim 2020’de imza kampanyası başlatmıştı.

Kampanyanın 15 Şubat 2021’de sonuçlanması bekleniyor. Komite, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın cezaevindeki 8 bin günü sembol alarak, 8 bin imza toplamayı hedef olarak belirledi.

Güney Kürdistanlı 1250’yi aşkın aydın imzaları ile kampanyaya katıldı. Bu imzaların bir kısmı elden, bir kısmı da internet üzerinden atıldı.

Komite üyesi Şoreş Xidir, imzaların Güney Kürdistan’ın Şarezûr, Raperîn,Germiyan, Kerkûk, Silêmanî ve Hewlêr bölgelerinde toplandığını belirtti.

Xidir, Dihok ve Behdinan’dan e-mail yoluyla imzaların geldiğini ifade ederken, tüm katılım sayısının henüz netleşmediğini sözlerine ekledi.

Xidir “Akademisyen, aydın, öğretmen, sanatçı, siyasetçi, parlamenter, aktivist ve Başûrlu saygın isimler kampanyaya katılım sağlamıştır” dedi.

Toplanan imzalar Birlemiş Milletler Genel Sekreteri, Avrupa Birliği Komiserliği, Afrika Birliği Komiserliği ve Arap Devletlerin Birliği Genel Sekreterine sunulacak.

Bu kampanya çoğunlukla Arap ülkeleri ve Kürdistan’da yürütüldü.

İmza kampanyası şu adres üzerinden yürütülüyor: