Güney Kürdistanlı Karwanê Gel grubu, işgale karşı durmaya çağırdı

Güney Kürdistan’da Halk Partisi (Partiya Gel) kadro, üye ve pêşmergelerinden oluşan “Karwanê Gel” grubu, Türk işgal saldırılarına karşı durmaya çağırdı.

Halk Partisi, 1991 yılındaki raperinden sonra KDP’den ayrılanlar tarafından kurulmuştu. “Karwanê Gel” de bu partinin kadroları, üyeleri ve peşmergelerindan oluşuyor.

Garê’ye yönelik işgal saldırıları ardından bir açıklama yapan Karwanê Gel, işgal saldırısını kınadı.

Karwanê Gel, “Faşist Türk devletinin Kürtlere ve Kürdistan’a yönelik işgal planları devam etmekte. Türk devleti, Başûrê kurdistan bölgesini yok etmek için Garê ile Dînartê bölgelerine karadan ve havadan askeri operasyonlar başlattı. Aynı zamanda Şengal’e saldırmak için de büyük hazırlıklar yapıyor” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:  “Kutsal Kürdistan toprağına egemen olmayı amaçlayan bu saldırlar uluslararası bütün yasa ve kanunlara aykırıdır. Bu Kürdistan bölgesinin statüsü üzerinde büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu kazanımlar binlerce Kürdistan gencinin kanı, emeği ve direnişi sayesinde elde edildi. Bu kazanımları korumak ulusal bir sorumluluktur! İşgalci Türk devletinin kirli planlarına karşı çıkmak ve saldırıları durdurmak bütün güçlerin, tarafların, yurtseverlerin ve devrimcilerin sorumluluğudur.

Ne yazık ki bazı taraflar, Kürt halkının ve Kürdistan halkının çıkarlarına karşı olan Türk devletine özellikle Erdoğan’a ticaret ve güvenlik adı altındaki anlaşmalarla bağlıdır. Bu taraflar bölgedeki büyük krizlere de neden olmuştur. Bu taraflar Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı rahatça işgal edebilmesi için zemin hazırladı. Öte yandan Irak hükümetinin sessizliği Türk devletinin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ni işgal planını destekler nitelikte. Irak hükümeti sessizliğin aksine uluslararası yasa ve kanunlara göre hareket etmeli, işgali durdurmak için arayışlara girmeli.

İşgalin genişletilmesi amacıyla başlatılan bu operasyonla Başûr iktidarı, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin varlığı büyük bir tehdit altındadır.

Halk Partisi’ne bağlı dêrin pêşmergeleri, kadroları ve üyelerinden oluşan “Karwanê Gel” olarak Türk devletinin Kürdistan’a yönelik saldırılarını ve işgalcilere teslim olan güçlerin ortaklığını şiddetle kınıyoruz.

-Yurtsever güçlere, partilere ve direngen halklara, işgal planlarına ve saldırılarına karşı tepki seslerini yükseltmeye ve Kürdistan topraklarını korumak için ulusal görevlerini yerine getirme çağrısı yapıyoruz.

- Kürdistani parti ve güçleri, Başûrê Kurdistan hükümetine katılan güçleri bu saldırı ve planlara karşı tutum içinde olmaya ve bu topraklara sahip çıkmaya çağırıyoruz.

- Bu saldırıları meşru gören tüm güç ve tarafları Türk devletinin işbirlikçisi olarak görüyoruz ve bu güçlerin tarihin kara sayfalarından kurtulamayacaklarını belirtiyoruz.

-Kahraman ve bağlı pêşmergeleri ve Kürdistan Bölgesi güvenlik güçlerini, ulusal görevlerini yerine getirmeye ve işgali kınamaya çağırıyoruz.

-Yurtsever aktivist ve şahsiyetleri, Kürt halkının haklı davasını uluslararası kuruluşlara duyurmak ve Türk devletinin Başûrê Kurdistan işgalini dünya kamuoyuna yaymak için ellerinden geleni yapmaya çağırıyoruz.

Kürdistan topraklarını, halkını savunan direnişçi ve kahraman güçlere selam olsun! Zafer Kürt halkının  ve Kürdistan’ın olacaktır! Utanç ve yok olma işgalci ve düşmanların payı olacaktır!”