Güneyli HPG gerillaları: Toprağımızda halkımızı savunuyoruz

Güney Kürdistanlı gerillalar KDP'nin Medya Savunma Alanları’ndaki hareketliliğini değerlendirerek, “Değerlerin korunması için sonuna kadar meşru savunma hakkımızı kullanırız” mesajı verdi.

Kürdistan Özgürlük Hareketinin tüm uyarılarına rağmen KDP'nin gerilla alanlarına yönelik askeri hareketliliği sürüyor. Zagros’ta bulunan Güney Kürdistanlı Gerilla Celal Fedakar ve Çekdar Gulan isimli HPG gerillası konuyu ajansımıza değerlendirdi.

'KDP ZİHNİYETİNİ İYİ TANIYORUZ'

Hewlêrli HPG gerillası Celal Fedakar: Bizler de KDP'nin Güney Kürdistan’a dayattığı sistemde bulunduğumuz için zihniyet ve pratiğini iyi tanıyoruz. KDP çıkarları uğruna yıllardır Kürdistan Özgürlük Hareketine engel teşkil ediyor. Bu engeli son zamanlarda saldırı ve savaş düzeyine çıkardı. Gerek Güney Kürdistan halkı gerekse peşmerge güçlerinin bu savaşa katılmak istemediğini kendileri de biliyor, ancak KDP yetkilileri kimi siyasi ve ekonomik çıkarları uğruna savaş yaklaşımında ısrar ediyor, günlük bu yönlü açıklamalarda bulunuyor.

KDP Kürdistan tarihini incelerse iç ihanetin Kürtlere hiçbir fayda sağlamadığını, kazanım getirmediğini görecektir. Gare’ye yaptığı son saldırı ile birlikte şiddetli bir çatışmanın hazırlığında olduğunu gösterdi. Kürdistan Özgürlük Gerillaları olarak pêşmerge ile çatışma gibi bir düşünce ve eylememiz yoktur. Ancak Medya Savunma Alanları özellikle Gare'nin şehit düşen arkadaşlarımızın emek ve kanı ile savunulduğu unutulmaması gerekiyor. KDP güçlerinin saldırması durumunda alanlarımız korumak için her şeye hazırız.

'GÜNEY HALKIMIZ TAVIR TAKINMALI'

Yapılan komplodur, Güney halkımızın yürütülen bu çirkin siyaseti görmesi gerekiyor. Tarih boyunca bu tür politikalar ile karşı karşıya kalan Güney halkımız her zaman serhildanlar ile direnmiştir. Süreç birbirine saldırma süreci değildir, birlikte düşmana karşı çıkma zamanıdır. Özellikle Güney Kürdistanlı gençlere şu çağırıyı yapıyorum; silahınızı toprak ve namusunu koruyanlara yöneltmek yerine, gerilla saflarına katılarak işgalcilere karşı mücadele edin.

'TOPRAĞIMIZI, ÜLKEMİZİ TERK ETMİYORUZ, BAŞKA BİR YERE GİTMİYORUZ'

Halepçeli Gerilla Çekdar Gulan: KDP, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Güney Kürdistan'ı 'terk etmesi gerektiği' yönünde açıklamalar yapıyor. Bu çağrıları kime yapıyor? Bizler Güney Kürdistan'ın çocuklarıyız, bizler ülkemizdeyiz, köylerimizdeyiz, ailelerimiz kendi toprağında bulunuyor. Bizler PKK gerillasıyız ve halkımızın özgürlük ve onuru için mücadele ediyoruz. Bizlere 'gidin' diyorlar. Bizler toprağımızı, ülkemizi terk ederek nereye gidelim? Böyle bir şey mümkün mü? Herkes bunun mümkün olmadığını biliyor. Bizler ülkemizi terk etmeyiz, hiçbir yere gitmiyoruz.

KDP gerilla alanlarına askeri güç yerleştiriyor. Ama gerilla bu dağlarda varlığını savunmak için yıllardır savaşıyor. Gerilla tüm işgal ordularına karşı onur savaşını yürütüyor. Kürt halkına nerede yönelim, saldırı olduysa gerilla oraya ulaşarak halkını savundu. KDP, PKK gerillasının Şengal'den Maxmur’a, Kerkük'ten Hewlêr’e onların onurunu koruduğunu unutmaması gerekiyor. Dolayısıyla başta Güney Kürdistan halkı olmak üzere herkesin KDP'nin Türk devleti ile işbirliğine karşı durması gerekiyor. Güney halkı tarihten bu yana varlık ve kimliğini korumak için her zaman direnmiştir, savaşmıştır, pemerge de Kürdistan için bedel ödemiştir. Türk devletinin girişimlerinin Kürdistan halkını imha etmeye yönelik olduğunu bilmeleri gerekiyor. Tüm Güney Kürdistan gençliğine bu tür çirkin girişimlere ortak olmamaları, tavır takınmaları, ihanete ortak olmamaları ve gerilla saflarına katılmaları gerektiğini söylüyor ve bu temelde onlara çağrıda bulunuyorum.