Askerlerin üzerine ateş açtığı ve kaybolan çoban bulundu-YENİLENDİ

Hakkari’nin Kavaklı köyünde hayvanlarını otlattığı esnada üs bölgesinden askerler tarafından üzerine ateş açıldıktan sonra kaybolan çoban İsmail Kaya'nın Beytüşşebap sınırında olduğu öğrenildi.

Hakkari merkeze bağlı Kavaklı (Marinüs), köyünün Çaltepe (Kutus) mezrasından yaşayan ve köyün çobanı olan İsmail Kaya, köye yakın bölgedeki yaylada hayvanlarını otlattığı esnada bölgeye yakın üs bölgesinden askerler tarafından üzerine ateş açıldı. Açılan ateş sonucu  4 saat aradan sonra haber alınan Kaya ve hayvanlarının Beytüşşebap sınırındaki Koçerlere katıldığı öğrenildi.

Kaya'nın hayvan sürüsünü iki defa köye getirmeye çalıştığını belirten köylülerden Vahit Kaya, "Bizimle konuştuktan sonra iletişimi kesildi. Başına bir şey geldi diye çok korktuk, Allaha şükür ne çobanımıza neden hayvanlarımıza zarar gelmedi. Çobanımız, hayvanlarımıza ve kendi başına bir şey gelmesin diye, askerlerin ateş açması üzerine dağılan hayvan sürüsünü toparlayarak Beytüşşebap sınırı içerisinde bulunan Koçerlere katıldı" dedi.