Hakkari’de 'ırkçı doktor' tepkisi

Hakkari Devlet Hastanesinde kadın doğum servisinde daha önce görev yapan bir doktorun, hastaneye gelen yüzlerce hamile kadını, “ırkçı” bir yaklaşımla çocuklarını aldırmaya sevk ettiği ortaya çıktı.

Hakkari Devlet Hastanesinde kadın doğum servisinde daha önce görev yapan bir doktorun, hastaneye gelen yüzlerce hamile kadına “bebeğiniz engelli, hemen aldırmanız gerekiyor” dediğini belirten aileler, doktorun ırkçı olduğu için bebekleri aldırmak istediği tepkisinde bulundu.

Hakkari Devlet Hastanesinde daha önce de çalışan sözkonusu kadın doktor, ailelerin şikayetine rağmen hakkında herhangi bir inceleme başlatılmadı. Aksine, doktor başka bir yere tayin edilerek ödüllendirildi.

‘ENGELLİ’ DENİLEN BEBEKLERİN HEPSİ SAĞLIKLI ÇIKTI

Kadın doktorun görev yaptığı yıllarda muayene ettiği yüzlerce hamile kadına “bebekleriniz engelli, hemen aldırmanız gerekir” dediği için, çok sayıda kadın Van’daki hastanelere başvurmak zorunda kaldı. Van’da yapılan muayeneler sonucunda bebeklerin sağlıklı olduğu ortaya çıktı. “Engelli” iddiasıyla aldırılmak istenen çok sayıda çocuk da sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

‘DOKTOR DEĞİL, BİR KATİL’

Kadın doktorun ‘çocuğunun engelli’ dediği, ancak Van’da çocuğunun sağlıklı olduğunu öğrenen kadınlardan biri, olayı şöyle anlattı: “Eşim 4 aylık hamileydi, Hakkari Devlet Hastanesindeki Kadın Doğum servisine götürdük. Oradaki kadın doktor, bebeğiniz engelli, deyince Van’a götürmek zorunda kaldık. Yapılan tetkiklerde çocuğumuz gayet sağlıklıydı. Bugün çocuğumuz 4 yaşında sağlıklı. Bu doktorun, bilinçli bir şekilde çocuklarımıza engelli dediğini biliyoruz. Amaç, çocuklarımızı öldürmekti. Bu kadın; doktor değil, bir katildir.”

‘ÇOCUKLARIMIZI ÖLDÜRMEK İSTİYORDU’

Kadın doktorun başka bir mağduru daha adını vermeden yaşadıklarını şöyle ifade etti: “Bu doktor bize de ‘çocuğunuz engelli ve aldırın’ dedi. Ama çocuğumuz çok sağlıklı doğdu. Kesinlikle bu kadın doktor, ırkçı biri. Çocuklarımızı öldürmek istiyordu. Hakkari’de bizim gibi mağdur aileler, bu kadın doktoru şikayet etti ama bir sonuç çıkmadı. Şikayetimiz üzerine kadın doktor ödüllendirilerek, başka bir şehre gönderdiler.”