Hakkari Valiliği Ekinci'yi vuran askerleri savundu

Hakkari Valiliği, bir grup arkadaşı ile pikniğe çıkan Reşit Ekinci’yi vuran askerleri savundu. Valilik, Ekinci’nin de “havaya ikaz ateşi” sonucu yaralandığını öne sürdü.

Hakkari Valiliği, Derecik ilçesine bağlı Derindere (Çemêkurk) köyünde arkadaşlarıyla pikniğe çıkan Reşit Ekinci’nin askerler tarafından açılan ateş sonucu yaralanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “Görevli personel tarafından; sınıra ve Üs Bölgesine yakınlığı nedeni ile olası fotoğraf çekme veya kaçakçılık gibi sınır güvenliğini tehdit eden olayların engellenmesi maksadıyla şahısların bölgeden uzaklaşmaları yönünde ikazda bulunulmuş, şahısların mukavemet etmesi neticesinde yaşanan arbede esnasında havaya ikaz ateşi açılmıştır. Olayın ardından hafif yaralandığı görülen Reşit Ekinci (26) tedavisi için sağlık kuruluşlarına sevk edilmiş, yapılan muayenesinde; yara bölgesinde şişlik, cilt altında (3) mm’lik çok sayıda lezyonun dikkat çektiği ve küçük metalik yabancı cisimlerin lehine değerlendirmelerin yapıldığı ifade edilmiştir” denildi.