Halfeti’deki devlet teröründe aileye işkence

Halfeti’de yaşandığı iddia edilen çatışma sonrasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Dergili mahallesinde evi askerler tarafından yakılan Fahri ve Hanım Alakuş çiftinin işkenceye maruz kaldığı ve bundan dolayı ağır yaralandığı belirtildi.

Urfa’nın Halfeti ilçesinde yaşandığı iddia edilen çatışmadan sonra, başlatılan operasyonlar devam ediyor. Çatışmanın olduğu Dergili (Derto) mahallesinde asker ve polis ablukası sürerken, alınan bilgilere göre mahallede yaşayan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Fahri Alakuş ile eşi Hanım Alakuş mahallede götürüldükleri bir evde uzun süre işkenceye maruz kaldıkları ve bundan dolayı ağır yaralandıkları belirtildi. Uzun süre köy içinde baygın vaziyette kalan Alakuş çiftinin daha sonra hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Öte yandan aynı aileden olan Zeki Alakuş ve eşi Hazal Alakuş ile oğulları Mehmet Alakuş, darp edilerek gözaltına alındıkları ve nereye götürüldüklerinin bilinmediği aktarıldı. Mahallede abluka devam ederken, Halfeti merkez ile kırsal mahallelerinde ev baskınlarının yapıldığı; ancak kaç kişinin gözaltına alındığı öğrenilemedi.

Öte yandan Bozova ilçesine bağlı Koçhisar (Qosar) mahallesinde yapılan ev baskınlarında 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların, Halfeti’de yaşanan çatışmadan dolayı olduğu öğrenildi. Bozova Jandarma Karakolu’na götürülen kişilerin, isimlerine ulaşılanlar şöyle: Sinan Yıldırım, Celal  Yıldırım, Mehmet Yıldırım, Uğur Yıldırım, Kenan  Yıldırım, Ahmet Yıldırım, Mustafa  Yıldırım, Abdullah Yıldırım, Müslüm Yıldırım, Cindi Zincirkıran, Emin Zincirkıran, Ali Zincirkıran, Halil Zincirkıran, Tacettin Gül, Feyzullah Gül ve Sabri Gül.