Halk ve siyasetçiler Kadri Yıldırım'ı uğurladı

HDP Siirt eski Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım, son yolculuğuna uğurlandı.

Amed'de 4 gün önce evinde geçirdiği beyin kanaması sonrası dün akşam saatlerinde yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Siirt eski Milletvekili Prof. Dr. Kadri Yıldırım için Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Törene, Yıldırım Ailesi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş genel başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun, Mahmut Toğrul, İmam Taşçıer, Nejdet İpekyüz, yazar ve dil bilimcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

 HALK POLİSİ ENGELLEDİ

Mezarlık camisinde cenaze namazı kılındıktan sonra Yıldırım’ın cenazesi, sevenleri tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü. Törene katılan yüzlerce kişi, Yıldırım’ın defnedileceği mezara kadar kitlesel bir şekilde yürüdü. Cenaze tabutunun üzerine örtülen Kürdistan bayrağı, defin işlemi öncesi polisler tarafından alınmak istendi. Polisler ile tartışan Yıldırım’ın sevenleri, duruma sert tepki gösterdi. Halk ile polisler arasında arbede yaşandı. Polisin bayrağı almasına izin verilmedi.

 Kadri Yıldırım’ın cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi. Törenin ardından siyasetçiler, yazarlar ve halk, taziyelerini Yıldırım Ailesi fertlerine ilettikten sonra Yeniköy Mezarlığı’ndan ayrıldı.