Hasta tutsak aileleri kaygılı

Med TUHAD-FED yöneticisi Safiye Akdağ, hasta tutsak ailerinin, her an yeni cenazelerin çıkacağı konusunda kaygılı olduklarını söyledi.

Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (Med TUHAD-FED) yöneticisi Safiye Akdağ, ailelerle sürekli iletişimlerinin olduğunu ve gerekli adımları attıklarını belirtti.

ANF’ye konuşan Akdağ, şunları söyledi: “Aileler, her telefonları çaldığında kaygılanarak açtıklarını söylüyor. Sürekli olumsuz bir haber alacaklar mı diye kaygılanan ailelerin psikolojilerinin iyi olmadığını görüyoruz. Hasta tutsakların aileleri daha şimdiden cenazelerini nasıl karşılayacaklarının hazırlıklarını yapıyor. Akıllarından geçirdikleri tek gündem bu olmuş artık. Dolayısıyla cezaevleriyle ilgili her konuda hassaslar.”

AİLELERE HUKUKİ DESTEK

Ailelerin genelde kendilerinden hukuki destek talep ettiklerini söyleyen Akdağ, şöyle devam etti: “Hukuk Komisyonumuz ailelere destek vermeye çalışıyor. Ailelerin talep ettiği hukuki destekler doğrultusunda hareket ediyoruz. Süreçlerin nasıl ilerlediğini ve hasta tutsakların durumlarına ilişkin bilgileri de edinmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz ki adalet nöbetleri başlamıştı ve halen devam ediyor. Biz de kurum olarak desteklerimizi sunuyoruz. Yine aileleri ziyaret ediyor, sorun ve taleplerini öğrenmeye çalışıyoruz. Kurumsal olarak elimizden geldiğince bu taleplerin gündemleşmesi için çabalıyoruz.”

TUTSAKLARA SAHİP ÇIKILMALI

Hasta tutsakların ailelerinin de seslerini daha çok yükselmelerini gerektiğini savunan Akdağ, şunları ifade etti: “Bu konu, hassas ve vicdanları sarsan bir konudur. Artık durum öyle bir aşamaya gelmiş ki sitem etme zamanı değildir. Biz, asıl konunun çerçevesinden çıkarsak daha çok hapishanelerden mezarlıklara taşınan tabutlarından peşinden gitmek zorunda kalırız. O yüzden tüm aileler, kurumlar, sivil toplum örgütleri ve vicdan sahibi siyasi partiler, hapishanelerdeki tutsaklara sahip çıkmalı.”