Hastanede gerçekleşen katliamın ‘gizlilik’ kararı ‘hukuka uygun’ bulundu

Şenyaşar ailesine yönelik hastanede gerçekleşen katliam dosyasında gizlilik kararının kaldırılmasına yönelik ikinci itiraz Urfa 1. Sulh Ceza Hakimliği, kararı “hukuka uygun” buldu.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine yönelik Suruç Devlet Hastanesi’ndeki ikinci saldırısıyla ilgili açılan soruşturmada alınan gizlilik kararının kaldırılması için Urfa 1’inci Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan ikinci itiraz da reddedildi. 

Avukatların yaptığı başvuruyu reddeden Urfa 1. Sulh Ceza Hakimliği, gerekçesinde “Dosya ve deliller kapsamı ile uyumlu olduğu, tedbir kararının yerinde olduğu, bu itibar ile kararda usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığından” ifadelerine yer verildi. 

EMİNE ŞENYAŞAR AĞITLAR YAKTI

Karar, annesi Emine Şenyaşar ile birlikte Urfa Adliyesi önünde adalet arayışlarını sürdüren Ferit Şenyaşar’a tebliğ edildi. Karar üzerine savcıyla görüşmek isteyen ailenin bu talebi de reddedildi. Söz konusu karara tepki gösteren anne Emine Şenyaşar, adliye binası içinde ve bahçede ağıtlar yaktı. Karar üzerine avukatların Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacakları belirtildi. 

‘ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRECEK’

Karara ilişkin Mezopotamya Ajansı’na (MA) açıklamada bulunan Ferit Şenyaşar, 44 gündür adalet arayışını sürdürdüklerini belirterek, “Suruç Devlet Hastanesinde ailemize yönelik bir katliam yapıldığını söylüyoruz. Bu katliam yapılırken güvenlik kameraları kayıttadır. Her şey bu kadar açıkken olay üzerinden 4 yıla yakın bir süre geçti hala gizlilik kararı bulunmakta. 44 gündür her gün dosya savcısı ile görüşmek istiyoruz, bugün kapı üzerimize kapandı. Bu kapının kapatılması üzerine yaptığımız gizlilik kararının kaldırılması itirazımız da reddedildi. Bu karar, ‘evet katliam hastanede yapılmıştır ama gizlilik kararı hukuka uygundur’ demektir. Biz bunu kabul etmeyeceğiz, avukatlarımız ile beraber Anayasa Mahkemesine başvuracağız” diye konuştu.

‘ÖLDÜRSELER DE BİZ ADALET ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

İtirazı reddeden mahkeme heyeti hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Şenyaşar, şunları söyledi: “Suruç Devlet Hastanesinde bir katliam yapıldı, gizlilik kararının devam etmesini söyleyen heyet suç işliyor. Biz kabul etmeyeceğiz, adalet mücadelemize buradan devam edeceğiz. Dosya hala Urfa Başsavcısında bu dosya açılana kadarda adalet mücadelemizi buradan devam ettireceğiz. Dayanışma için herkesi mücadelemize ses olmasını itiyoruz. Adalet sağlanana kadar buradayız, gerekirse bizi gözaltına alsınlar, öldürsünler ama biz adalet istemeye devam edeceğiz.”

ŞENYAŞAR: NEDEN GİZLENİYOR?

İtirazın reddedilmesine tepki gösteren anne Emine Şenyaşar ise “Biz sadece adalet istiyoruz, neden kayıtlarımız saklanıyor. Eğer suçluysak, gelsinler hepimizi tutuklasınlar. Neden kayıtlar saklanıyor. Ailem hastanede katledildi. Vicdanı olan herkesi buraya bizi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.