Hayri Durmuş anısına eylemler: 12 işgalci cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın Hayri Durmuş anısına gerçekleştirdiği eylemlerde; 12 işgalci Türk askerini cezalandırılırken, 4’ü de yaralandı. 1 dron da darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Partimiz PKK’nin kurucularından, dervişane yaşamımızın yaratıcılarından, her daim kendisini halkına borçlu görerek bizlere en doğru tarzda devrimcilik yapmayı öğreten ve 14 Temmuz Direnişi’nin öncülüğünü yapan Doktor Mehmet Hayri Durmuş yoldaşı şehadetinin 40. yıldönümü’nde saygı ve minnetle anıyoruz. PKK’nin direnerek zafere götüren tarzının mimarlarından olan Hayri yoldaş, en zor şartlar altında PKK’nin örgütsel yaşamından ve tarzından taviz vermemenin adı olmuştur. Hayri yoldaşın takipçileri olarak; onun yarattığı mücadele tarzını, en zor şartlar altında bile örgütsellikten ödün vermeyen tutumunu ve dervişane devrimciliğini her daim esas alacağımızın, amaçlarını ve hayallerini mutlaka başaracağımızın sözünü veriyoruz.

Güçlerimizin Hayri Durmuş yoldaş anısına gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 12 işgalci cezalandırılırken, 4 işgalci yaralanmış, 1 dron darbelenmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 22 kez savaş uçakları, 20 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüslerle bombalamıştır. Ayrıca Şehîd Bahoz savaş tünellerini yanıcı maddelerle ateşe vermiş ve kimyasal gazlar kullanarak saldırmıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

11 Eylül saat 10:55’te Çemço’ya bağlı Şehîd Aryen savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.  

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

11 Eylül 07:00 ve 07:45’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamak isteyen işgalciler güçlerimizce önce sabotaj taktiğiyle daha sonra da ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurularak darbelenmiştir. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

11 Eylül saat 07:45’te işgalcilerin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar hareketli timlerimizce imha edilmiştir.

CEZALANDIRILAN İŞGALCİLERİN İSİMLERİ

11 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Çekdar savaş tünellerine girmeye çalışan işgalciler güçlerimizce denetim altına alınmıştır. Denetim altına alınan işgalciler saat 10:00’da önce pusuya düşürülerek vurulmuş, sonra da sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Savaş tünellerindeki güçlerimiz ile hareketli timlerimizin eş zamanlı ve koordineli gerçekleştirdiği bu eylemde daha sonra işgalciler el bombaları, ferdi silah ve suikast taktiğiyle vurulmuştur. Bu vuruşlarda en az 10 işgalcinin cezalandırıldığı, 4 işgalcinin de yaralandığı tespit edilmiştir. Cezalandırılan işgalcilerden 1’inin rütbeli olduğu ve isimlerinin Savaş, Fatih, Gökhan, Serkan, Burak, Naci, Harun, Mert, Oğuz ve Fuat olduğu tespit edilmiştir. Cezalandırılan işgalcilerin üzerindeki silah ve malzemelerin güçlerimizin eline geçmemesi için Türk ordusu asker cenazelerinin olduğu yeri savaş uçakları ve obüsler ile bombalamıştır. Eylem alanı üzerinde uçurulan 1 dron hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir. Daha sonra harekete geçen 2 işgalci daha suikast taktiğiyle vurularak cezalandırılmıştır. Türk ordusu olay yerini savaş uçakları ve obüslerle bombaladıktan sonra saldırı helikopterlerinden yakıcı roketlerle kendi askerlerinin cenazesinin olduğu yeri bombalayıp ateşe vererek asker cenazelerini yakmıştır. Eylem alanı ve cezalandırılan işgalcilerin bir kısmının cenazesi halen güçlerimizin denetimi altındadır. Saat 10:00’dan 16:00’ya kadar süren eylemlerde; 12 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci yaralanmış ve 1 dron vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

11 Eylül saat 14:30’da işgalciler Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş tünellerine yanıcı maddeler bırakarak ateşe vermiştir. Aynı zamanda işgalciler savaş tünellerini kimyasal silahlarla bombalamıştır. Kullanılan kimyasal gazların su ile temas ettiğinde tanecikli yapıya dönüştüğü ve duvarlara yapıştığı tespit edilmiştir.

1 Eylül’de işgalci Türk ordusu Colemêrg’in Gever ilçesine bağlı köylerde kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Memkawa, Yekmala Jor, Yekmala Jêr ve Meşkan köylerini kapsayan bu operasyon 6 Eylül’e kadar devam etmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

11 Eylül’de Girê Bihar, Girê Cûdî ve Sîda Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 22 kez bombalanmıştır.

11 Eylül’de Girê FM, Girê Cûdî ve Sîda Direniş Alanları obüslerle onlarca kez bombalanmıştır.

11 Eylül’de işgalci TC ordusu Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.

11 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle 20 kez bombalanmıştır.

11 Eylül’de Girê FM ve Şehîd Fedakar Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.