HBDH'den kayyumun iş makinalarına eylem

HBDH Kürdistan Komitesi Bargıran Erkendi Milisleri, işgal edilen Sur Belediyesi’ne ait iş makinasını yakarak, imha etti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Özgürlüğü kazanmanın yolu faşizme anladığı dilden cevap verecektir” denildi. 

HBDH Kürdistan Komitesi Bargıran Erkendi Milisleri, “Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız” devrimci seferberliği kapsamında işgal edilip kayyum atanan Sur Belediyesi’ne ait paletli ekskavatör yakılarak, imha edildi. 04 Ocak günü yapılan eylemde, ciddi maddi zarar verildiği öğrenildi. 

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “22:30 sularında Sur Belediyesi’ne kayyum olarak atanmış işgalci güçlerin temsilcisi Abdullah Çiftçi tarafından, yandaş firmalara önce hileli yollarla satılan ardından da yüksek miktarlarla kiralanmış gösterilerek her türlü yolsuzluğu, talanı, yağmayı kendine hak gören sömürgeci güçlere ait paletli ekskavatör yakılarak imha edildi” denildi. 

Açıklamanın devamında şunlara dikkat çekildi: “Eskinin sömürge valiliklerinin bugünkü adı kayyumdur. Bakur Kürdistanı’nda hayata geçirilen kayyumlar bilindiği gibi Kürdistan’ın belediyeler aracılığı ile her türlü kaynaklarını yağmalamaktan, halkı yoksullaştırmaktan, milyon dolarlık banyolardan, tonlarca fıstıklı kadayıflara kadar tam bir talan düzeni kurmuşlardır. Bugün aynı kayyumcu anlayışın yansıması Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanan Melih Bulu’da cisimleşmektedir. Biri sarayın kaymakamı, diğeri sarayın memurudur. Her türlü yolsuzluğun, intihalin, yalanın ve zulmün temsilcileri olarak görev yapmaktadırlar. Bunlardan kurtuluş ancak iki halkın birleşik devrimci mücadelesi ile mümkündür. Sur Kayyumuna karşı serhildan ile Boğaziçi kayyumuna karşı direnişin “kardeşleşmesi” iki halkı da özgürleştirecektir.

‘ÖZGÜRLÜĞÜ KAZANMANIN YOLU FAŞİZMİN ANLADIĞI DİLDEN CEVAPTIR’

HBDH, ‘Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız’ devrimci seferberliği ile bu yolu açmıştır. Bugün her yerde faşizme karşı meydan okuma dönemi başlamıştır. Öğrencisinden, işçisine, mazlum halklardan, kadınlara, ekolojist çevrelere uzanan toplumun çoğunluğu her fırsatta ve her kanaldan faşizme meydan okumaktadır. Bütün bu parçalı direnişlerin, faşizmi yıkacak biçime dönüşmesi ve onu tarihin çöp tenekesine gönderme görevi ancak birleşik güçlerce mümkün olacaktır. Bu nedenle özgürlüğü kazanmanın yolu faşizme anladığı dilden cevap verecek olan HBDH’ın yoludur.

Son olarak İşgalci güçler tarafından gerçekleştiren hava saldırısında Ölümsüzleşen Heftanin Eyalet Komutanlığı Üyesi Bargıran Erkendi yoldaşı saygı ve minnetle anıyor. Destanlaşan Heftanin direnişinin savaş kararlılığı ile eylemlerimize devam edeceğimi ilan ediyoruz."