HDP: İmralı’da hukuk kriterleri tanınmıyor

HDP Şırnak İl Örgütü, “AKP, İmralı’ya dair hukuk ve insan hakları kriterlerini tanımıyor” diyerek, tecride karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemlerini sahiplenme çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve cezaevlerinde artan hak ihlallerine karşı başlatılan açlık grevlerine ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü yaptığı basın açıklama ile dikkat çekti. İl binası önünde yapılan açıklamaya, HDP yöneticileri ve tutuklu aileleri katıldı. 

HDP İl Eşbaşkanı Sabahattin Deniz, tutukluların taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Antidemokratik uygulamalarla beraber cezaevlerinde süren tecrit ve hak gasplarına, artan siyasi soykırım operasyonlarına ve başta kadın ve gençler olmak üzere herkesin terörize edilmesine karşı arkadaşlarımız 48 gündür açlık grevindedir. Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin boyutu korkunç bir seviyeye gelmeden tutsakların istekleri ile ilgili gerekli görüşmeler yapılmalıdır" dedi. 

'TUTUKLULARIN TALEBİ BİZLERİN TALEBİDİR' 

Tutukluların taleplerinin Kürt halkının talepleri olduğunu belirten Deniz, "AKP, İmralı’ya dair hukuk ve insan hakları kriterlerini tanımıyor. Hem kendi yasalarını hem de uluslararası yasaları yok sayıyor. Türkiye’yi büyük bir cezaevine dönüştürerek, insanları nefessiz bırakmak istiyorlar. Cezaevlerinde binlerce siyasi tutuklu bu politikalara karşı çıkmak için grevde. Bu kötü koşulların değiştirilmesini istiyorlar. Cezaevlerindeki açlık grevleri demokrasi için yapılıyor. Onların talepleri bizim taleplerimizdir, bu çağrı karşısında sessiz kalmayacağız" diye konuştu.