HDP’den ‘İş ve Aş Buluşmaları’ ziyareti

HDP Amed'de “İş ve Aş Buluşmaları” kapsamında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kadın işçilerle buluştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) “İş ve Aş Buluşmaları”nın startını HDP Amed il binasında yaptığı basın toplantısı ile verdi. Buluşma kapsamında bir araya gelen heyette HDP’nin Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Ekoloji Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez ile milletvekilleri Erol Katırcıoğlu, Necdet İpekyüz ve Semra Güzel yer aldı.

KADIN İŞÇİLERLE BULUŞMA

Yapılan basın toplantısı sonrası heyet kentte bulunan sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Heyetin ilk ziyareti Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu temsilcileri ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 1 Nolu Şube’sinde bir araya gelmesiyle gerçekleşti.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrası Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse kısa bir açıklama yaptı.
Heyet daha sonra Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan fabrikalardaki kadın işçilerle görüştü.
Heyet bu ziyaretinin ardından Sur ilçesinde bulunan ve son dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkılmak istenen Mehmethan Pasajı’ndaki esnafları dinledi. İşçiler, yıkılmak istenen pasaja karşı direndiklerini ifade ederek heyetten yardım istedi.
Esnaf ziyaretlerini yapan heyet son olarak Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Birliği (KOBİ) Yönetim Kurulu üyeleri, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Tabipler Birliği’ni ziyaret etti. Heyetin bu ziyareti basına kapalı gerçekleşti.