HDP'li genç kaçırıldı, ajanlık dayatmasına maruz kaldı

HDP'li genç Çekdar Aksucu’nun dün bir polis aracına bindirilerek ajanlık dayatmasına maruz kaldığı açıklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, dün akşam saatlerinde üyelerinden Çektar Aksucu’nun polisler tarafından zorla alıkonulup ajanlık teklif edilmesine ilişkin Kayapınar ilçe binasında açıklama yaptı. HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ ve birçok gençlik üyesi de toplantıya katıldı.
HDP Milletvekili Dersim Dağ, son süreçte Amed'de onlarca üyelerinin kaçırılarak işkenceye uğradığını dile getirdi, "Amaç diz çöktürmekse , bu gençler ne bu iktidara ne de bu çetevari anlayışa diz çöktürmeyecek” dedi.

'İKTİDAR GENÇLERE SAVAŞ AÇTI'

HDP Gençlik Meclisi Üyesi Yusuf Acar da AKP-MHP iktidarının adeta muhalif olan devrimci ve demokrat kesimlere savaş açtığını belirtti. Acar, “Tecridin derinleştiği, Sayın Abdullah Öcalan şahsında halkların zapturapt altına alınmaya çalışıldığı böylesi bir süreçte biz gençler de bu politikalara maruz kalıyor ve saf dışı bırakılmak isteniyoruz. Bizleri bu vasat yöntemlerle yıldıramayacaklarını bir kez daha belirtiyoruz ” ifadelerini kullandı.
Acar, son 15 gün içerisinde Amed'de 6 arkadaşlarının kaçırılarak işkenceye uğradığını aktarırken, "Son olarak dün saat 12.00’da Gençlik Meclisi üyemiz Çekdar Aksucu’ya Yenişehir ilçe örgütümüzden çıktığı sırada GBT yapılmış ardından zorla siyah Renault Fluence arabaya bindirilmiş, yarım saat boyunca sözlü psikolojik işkenceye maruz bırakılmış, ajanlık teklif edilmiştir" diye belirtti.