HDP Urfa: Tecrit varken reform olmaz

HDP Urfa İl Örgütü, “Hukuk reformu yapmak istiyorsanız, İmralı’daki mutlak tecridi kaldırın” diyerek, zindan direnişini selamladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı tutsakların devam eden açlık grevi direnişine ilişkin açıklama yaptı. Partinin Karaköprü İlçe Örgütü binası önünde yapılan eyleme, HDP milletvekilleri Ömer Öcalan, Nusrettin Maçin ve Ayşe Sürücü, partililer, tutsak yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Açıklamaya katılanlar, “Açlık grevine ses ol” yazılı önlükleri giydi.

'TECRİT İNSANLIK DIŞIDIR'

HDP’li vekil Nusrettin Maçin, baskılarla cezaevlerinde yaşam alanlarının daraltıldığını belirterek, “Gerçekten hukuk reformu yapmak istiyorsanız, bunun ilk adımı İmralı’daki mutlak tecridi ortadan kaldırmak, cezaevlerindeki koşulların iyileştirmesi olmalıdır. Mutlak tecrit insanlık, hukuk ve vicdan dışı olmasına rağmen bir pankarta tahammül edemiyorlar. Bu kabul edilemez. Bu tablo ile nasıl reform olacak? Açlık grevindeki tutukluların sonuna kadar arkasındayız. Onların mücadelesi haklı ve insani bir mücadeledir” dedi.
 

'BÜYÜK HASSASİYET VAR'

HDP’li Ömer Öcalan, tecridin 22 yıldır sürdüğünü hatırlatarak, Abdullah Öcalan’a yönelik avukat ve aile görüşü yasağına “Kanun nerede?” diyerek tepki gösterdi. Polis ablukasına tepki gösteren Ömer Öcalan, “Siz neyden bu kadar korkuyorsunuz?  Abdullah Öcalan için büyük bir hassasiyet var. Kimse devletten özel bir kanun istemiyor. Var olan kanunların yerine getirilmesi isteniyor. Ama Abdullah Öcalan ve Kürt halkı üzerinde kirli bir politika yürütülüyor. Tecrit her yere yayılmış durumda” dedi.
Türkiye’de siyasetinin tıkandığını dile getiren Ömer Öcalan, şunları söyledi:
“Bugün cezaevlerinde açlık grevi var. Bizde görüşmenin sağlanmasını, müzakerenin olmasını istiyoruz. Diyalog olmadan sorun çözülmez. Katliam, tutuklama ve baskı ile bu toplumu bitirmezsiniz. Yaptıklarınıza karşı halk tepki gösteriyor ve içinde bir kaynama var. Bu şekilde nereye kadar siyaset yapacaksınız? Devletin bir ağırlığı kalmadı. Bunlar tasfiye olacak. Kürt halkı ve partimiz meşrudur. Sonuna kadar siyasi tutsakların sesi olmaya ve mücadelelerini yükseltmeye devam edeceğiz."