Heftanin’de 7 Türk askeri cezalandırıldı

Gerillalar Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında 20 Ağustos günü işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi. Tespit edilen 7 işgalci cezalandırıldı, 3’ü de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklaması şöyle:

“İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına yönelik, güçlerimizin Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında 20 Ağustos günü gerçekleştirdiği eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

Saat 08.00’de Banike köyü çevresinde hareket halinde olan işgalci TC ordusu askerleri güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Banike köyüne girmek isteyen işgalci askerler Pirbula ve Banike alanları arasında güçlerimiz tarafından yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde tespit edilebilen 5 işgalci cezalandırılmıştır.

Yine alanda hareket halinde olan işgalcilerin 2. kolu güçlerimiz tarafından denetime alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde tespit edilebilen 2 asker cezalandırılırken 3 asker de yaralanmıştır.

Çatışmalar sırasında fedaice savaşarak işgalci güçlere ağır darbeler vuran, işgal operasyonunun başladığı ilk günden itibaren alanda bulunan ve büyük bir direnişe imza atan Mizgin ve Zana arkadaşlarımız işgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu şehadete ulaşmışlardır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”