Heftanîn’de gerillalar ve halklar kazanacak

Türk devleti Heftanîn'de istediği sonucu alamazken, gerillanın destansı direnişi büyüyor. Halkın işgale karşı tepkisi ise gerillanın gücünü katlıyor.

Türk devleti, işgalden özgürleştirilmiş, gerillaların yıllarca hâkimiyet kurduğu Medya Savunma Alanları'ndan olan Heftanîn bölgesini işgal etmek istiyor. Gerillalar, işgal planlarını bertaraf ederek, Cenga Heftanîn direnişini altın harflerle yazıyor.

Sonucun AKP-MHP iktidarının arzuladığı gibi olmayacağını HPG ve YJA-STAR güçleri Heftanîn alanında başlatılan operasyonun ilk gününden bugüne kadar direniş ile gösterdi. Gerillaların TC devletine sağlanan her türlü istihbarat desteğine ve TC’nin her türlü teknolojik silahlarına karşı büyük bir direniş sürdürdüklerine şahit oluyoruz. Bu genç ama modernleşmiş gerilla güçlerini küçümseyerek operasyonlar düzenleyen TC, kendisini yanılgılar içinde yenilgilere mahkûm etmektedir.

HEFTANÎN'DE DESTAN YAZILIYOR

Küçük bir askeri başarıyı bile abartan, biri yüz gösteren Türk devleti, Heftanîn işgal girişiminin gerçekleştirildiği bu sürece dair herhangi bir başarı, zafer görüntüsü paylaşamadı. AKP-MHP iktidarı tek tek de olsa ölen askerin sicillerini açıklamaya başladı. Diğer yandan HPG ve YJA-STAR gerillaları bu süreçte göstermiş oldukları direniş ile bu süreci bir Heftanîn destanına doğru götürüyor. Son dört beş günde yüzü aşkın işgalci askerin öldürülmesi bu destanın işaretlerinden.

Özgürleştirilmiş Kürt dağlarında mevzilenen gerillalar şunu net bir şekilde göstermiştir ki, bu dağları işgal etmek, Agitler'in ve Zilanlar'ın yoluna baş koymuş bu gençlerin elinden koparıp almak hiç de kolay olmayacaktır. HPG ve YJA-STAR gerillaları Kürdistan’ın kimseye yar olmayacağını ve buraların Kürtlerden başka kimseye bir cennet olmadığını ve burada savaşan genç kadınların Zilan, Beritan, Sema, Delal ve daha binlercesi gibi Önder APO çizgisinde özgür yaşama ve ölesiye savaşa kendini adayan özgür kadınlar oldukları göstermektedirler. Gerillalar için Heftanîn savaşı bir işgale karşı kurtarma savaşı değil, özgür, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü; bütün halkların ve azınlıkların haklarını savunma mücadelesidir ve Heftanîn’de verilen mücadelenin bu şekilde ele alınması doğru olacaktır.

HALKIN DAHİL OLMASI ZAFERE GÖTÜRECEK

Hepimizin bildiği gibi PKK hareketinin güç kaynağı Önder APO ve şehitleridir. Bütün kuvvetini, yaşama heyecanını ve iradesindeki bitmez tükenmez enerjisini Önder APO’nun felsefesi ve öğretilerinden almaktadır. Bununla birlikte şehitlerin ortaya çıkardıkları mücadele kültürü ve tamamıyla yeni bir yaşam kurma azimleri, verdikleri efsanevi duruşları bugünkü gerillaların güç kaynaklarıdır. PKK’nin ve bugün Heftanîn’de savaşan gerillaların bir diğer güç kaynağı ise halklardan aldıkları destektir. Her bir başkaldırı, her bir gösteri, her bir tepki ve mücadeleye katılım, gerillalar için adeta bir "doping" etkisi yaratmaktadır. Gerillanın inancına inanç, azmine azim, kudretine kudret katan esas faktörlerden biridir, halkların mücadelesi ve desteği. Aslında gerilla ve halk birbirinden kopmaz iki faktör. Gerilla savaştıkça halklar irade kazanır, halklar irade kazanıp bunu kullanınca da gerilla yeniden savaş gücünü toplar ve bu şekilde ortaya hiç bitmeyen bir devrimci mücadele çıkar. Gerillanın ve halkın mücadelesi özgürlüğün zaferini getirecek.