Heftanin’de şehit düşen 3 kadın gerillanın kimliği açıklandı

 HPG, Heftanin’de 25 Haziran günü şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıkladı. HPG, “faşist orduya karşı destansı bir direniş vermişler, kanlarıyla destan yazarak, özgürlük mücadelesinin şanlı tarihine adlarını altın harflerle yazdırdılar” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklaması şöyle:

“25 Haziran günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Şeşdara alanına yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşı kahramanca direnen Esmer, Ararat ve Berivan yoldaşlarımız 10’larca düşman askerini cezalandırmış ve son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardı. Şehadete ulaşan Esmer, Ararat ve Berivan yoldaşlarımızın ayrıntılı sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Esmer Devrim Zerdeşt
Adı Soyadı: Esmer Kıyar
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Şahide – Yunus
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Haziran 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Ararat Malazgirt
Adı Soyadı: Songül Polat
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Kadriye – Halis
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Haziran 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Berivan Cudi
Adı Soyadı: Esra Ergün
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Hami – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Haziran 2020 / Heftanin

Faşist TC devleti, Kürt halkına karşı yürüttüğü soykırım politikalarını başarıya ulaştırmak amacıyla elindeki bütün imkanlarla Kürdistan topraklarına yönelik işgal operasyonlarını devam ettirmektedir. Kürdistan’da büyük emekler sonucu ortaya çıkan her türlü maddi ve manevi değeri ortadan kaldırmaya çalışan faşist TC devleti, bu soykırım uygulamalarıyla Kürt toplumunun özgürlük köklerinden koparmaya çalışmaktadır. Kürdistan gerillasını bahane edilerek her türlü katliam ve soykırım yapma hakkını kendine meşru gören bu insanlık düşmanı zihniyete karşı yegâne direniş gücü Kürdistan özgürlük gerillasıdır. Mevcut dünya sistemi ve devlet çıkarları AKP-MHP faşist rejimini cesaretlendirmekte ve gün geçtikçe faşist rejim tüm insanlık için büyük bir tehlike haline gelmektedir. AKP-MHP faşist rejimi insanlık düşmanı DAİŞ zihniyetini yeni bir forma koyarak, bölge üzerinde bir kanlı rejim inşa etmenin gayretindedir. Bu işgalci rejim, karşısında temel direniş gücü olarak Kürt halkını görmekte ve halkımıza karşı kirli bir savaş yürütmektedir. Güney Kürdistan’ı işgal etme girişimi, faşist TC devletinin hayallerini gerçekleştirme yolunda attığı, yeni işgal konseptini hayata geçirme adımıdır.

KANLARIYLA DESTAN YAZDILAR

16 Haziran’dan itibaren, elindeki bütün imkanları kullanarak Heftanin bölgesinde kapsamlı bir işgal operasyonu yürütmekte olan işgalci, faşist TC devleti, Kürdistan gerillasının yürüttüğü büyük direniş sonucu büyük bir hezimet yaşamıştır. Sömürgeci TC ordusu her türlü teknik olanağa rağmen, yeniden yapılanma ruhuyla profesyonelleşen Demokratik Modernite gerillası karşısında çaresiz kalmıştır. İşgal operasyonunun ilk gününden itibaren gerilla güçlerimiz tarafından büyük darbelere maruz kalmışlardır. Esmer yoldaşımız komutasındaki Ararat ve Berivan yoldaşlarımız, operasyonun başladığı andan itibaren, faşist orduya karşı destansı bir direniş vermişler, kanlarıyla destan yazarak, özgürlük mücadelesinin şanlı tarihine adlarını altın harflerle yazdırdılar. İşgalcileri adım attıkları her yerde karşılayıp, gereken cevabı veren yoldaşlarımız, Kürdistan’ın kadim topraklarını bedenlerini siper ederek savunmuşlar ve gelecek kuşaklara efsanevi bir direnişin mirasını bırakmışlardır.

Esmer yoldaş 1987’de, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi içinde merkezi bir role sahip Amed’de dünyaya gelmiş ve ilk gençlik yıllarında itibaren direnişin saflarına katılmış, yurtsever geleneğin şekillendirdiği, her koşul altında öncü olarak hareket eden, Apocu militan kişiliğin saygın bir örneği olmuştur. 5 yıl düşman zindanında kalan Esmer yoldaş, faşist devlete karşı bir an olsun boyun eğmemiş, zindan direnişin ardından, Kürt halkının özgürlük umutlarını gerçekleştirmek için yönünü Kürdistan’ın özgür dağlarına çevirmiştir. Gerillacılık hayatı boyunca hep en önde yürüyen Esmer yoldaş, en ağır yüklerin altına girmekten bir an olsun çekinmemiş, hızla komutanlaşarak yeni dönem gerillasının örnek bir militanı olmuştur. Yoldaşları karşısındaki mütevaziliği, yaşama güçlü katılımı ve öncülük rolünün gereklerini anı anına yerine getirme gayreti, onu yoldaşları için vazgeçilmiş kılmıştır. Sömürgeci güçler karşısındaki keskin ve net duruşu Heftanin direnişi sırasında düşmanın korkulu rüyası haline gelmiştir.

YOLDAŞLARIMIZIN DİRENİŞ BAYRAĞINI ZAFERE ULAŞTIRACAĞIZ

Yine Heftanîn alanındaki büyük direniş sırasında şehit düşen Ararat ve Berivan yoldaşlarımız, Kürdistan’ın farklı bölgelerinden olup Kürdistan’ın yurtseverliği ve kadim kültürüyle şekillenmişlerdir. Yaşamın her alanında faşist rejimin ırkçı uygulamalarıyla karşı karşıya kalan yoldaşlarımız Kürt halkının özgürlük özlemlerini gerçekleştirmek amacıyla gerilla saflarına katılmışlar ve tarihi bir direnişin öncüleri arasında yerlerini almışlardır. Özgürlük özlemlerinin çetin ve zorlu bir mücadele gerektiğini net olarak bilince çıkaran yoldaşlarımız, işgal saldırıları karşısında son mermilerine kadar direnerek, işgalci güçlere karşı gereken cevabı vermişlerdir.

Başta şehadete ulaşan yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve yoldaşlarımızın taşıdığı direniş bayrağını zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”