Heftanin'de şehit düşen 2 gerillanın kimliği açıklandı

Heftanin’e yönelik hava saldırısında şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine, direnişçi Botan halkına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz” dedi.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

15 Temmuz 2020 tarihinde işgalci Türk ordusu tarafından Heftanin bölgesine yoğun bir şekilde hava saldırıları düzenlenmişti. Bektorya alanına bağlı Şehit Gelhat tepesine yapılan hava saldırıları sonucu Koçer yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Koçer Siirt  
Adı Soyadı: Ferhat Yayle
Doğum Yeri: Siirt
Anne – Baba Adı: Fatım – Tahsin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Temmuz 2020 / Heftanin

Koçer yoldaşımız Siirt’te yurtsever ve koçer bir ailede dünyaya gelmiştir. Koçerlik ile geçimini sağlayan aile ortamında hem Kürdistan coğrafyasını gezmiş, doğası içinde büyümüş, dağlı bir Kürt olarak yetişmiş, hem de dağları mesken edinen Kürdistan Özgürlük Gerillası ile tanışmıştır. Koçer halkımızın doğa ile bütünleşmiş, kapitalist modernite sisteminin kirinden nispeten uzak kalan doğal halk yapısı içinde büyüyen Koçer yoldaşımız, ismini özünden almıştır. Saf ve temiz özü ile genç yaşında gerillaya katılan Koçer yoldaş, dağlı bir Kürt genci olarak gerilla ile bütünleşmekte hiç zorluk çekmemiş, erkenden yetkinleşen bir gerilla olmuştur. Güçlü arazi hakimiyeti ve Kürdistan doğasından anlayan halk bilgeliği özellikleriyle öne çıkmış, pratikte tüm yoldaşlarına yardımcı olmuştur. Sistem okullarında hiç okumamış olmasına rağmen kendisini yaşamda eğitmiş olan Koçer yoldaşımız, gerillaya katıldıktan sonra Apocu ideoloji ve felsefede derinleşmeyi amaçlamış, kendisini yetkinleştirmiştir. Hem teoride hem de pratikte yetkin bir gerilla olan Koçer yoldaş erkenden komutanlık meziyetlerinin kazanmış ve öncü bir Apocu militan olmuştur. DAİŞ faşizmine karşı geliştirilen özgürleştirme hamlelerinde aktif rol almış, öncülük etmiş ve iki kez yaralanmıştır. Her seferinde daha büyük bir aşk ve istekle tekrardan görevi başına dönen Koçer yoldaşımız son olarak Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi’nde yer almıştır. Heftanin’de işgalci Türk ordusuna ağır darbelerin vurulduğu eylemlerde yer alan Koçer yoldaş, Demokratik Modernite Gerillası’nın yetkinleşmesi ve taktiklerinin erkenden pratikleşmesi için büyük bir çabanın sahibi olmuştur. Bektorya alanında görevi başında iken şehadete ulaşmıştır.

AMANSIZ BİR ÇİZGİ SAVAŞÇISIYDI

6 Ekim 2020 tarihinde Heftanin bölgesine bağlı Bektorya alanında, işgalci Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda Laşer yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Laşer Rojhat
Adı Soyadı: Ümit İlbi
Doğum Yeri: Şırnak
Anne Adı: Feyruz – Tahsin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 6 Ekim 2020 / Heftanin

Laşer yoldaşımız Şırnak’ın Qileban ilçesinin Repin köyünden olan yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Botan halkının yurtseverlik kültürü ile büyüyen Laşer yoldaşımız genç yaşında gerilla saflarına katılmıştır. Doğduğu toprakların manevi gücünü ve yüceliğini yaşamının her dakikasına yayarak yaşamayı kendisine amaç edinmiştir. Asiliği, cesareti ve kararlılığı ile halkına layık bir Botan evladı olmuştur. Gerilla yaşamındaki samimi ve tereddütsüz katılımıyla, emekçiliğiyle ve atikliği ile öne çıkan Laşer yoldaşımız yaşamın her anına büyük bir anlam ve sevgi biçerek yaşardı. Yoldaşlık ilişkilerinde sadeliği ve doğallığı esas almış, tüm arkadaşlarının yüreğinde büyük bir yer edinmiştir. Apocu çizginin yaman bir militanı olmak için büyük bir çaba sahibi olan Laşer yoldaş amansız bir çizgi savaşçısı olmuştur. Partiye katılımını daha da aktifleştirmek, iddia düzeyini büyütmek ve daha büyük bir kararlılıkla mücadeleyi yükseltmek isteyen Laşer yoldaş Kürdistan fedaileri içerisinde yer almıştır. Her göreve fedailik misyonu ile hesapsızca katılan Laşer yoldaş, başarı dışında hiçbir sonucu kabul etmemiş ve kendisini Önder Apo’nun ve ülkemiz Kürdistan’ın özgürlüğüne adamıştır. Son görev yeri olan Heftanin’de bu kararlılığı temelinde sömürgeci düşmana etkili darbeler vuran Laşer yoldaşımız, Bektorya alanında şehadete ulaşmıştır.

Şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine, direnişçi Botan halkına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, kahraman şehit yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”