Heftanin direnişçisi: Beritanlaşan ruh kazanacak

Heftanin direnişinde yer alan YJA-Star gerillalarından Evrim Botan, düşmanın topraklarına girmesine izin vermeyeceklerini belirterek, "Zilanların, Beritanların fedai ruhuyla ve Önder Apo'nun felsefesiyle savaşacağız" dedi.

Heftanin'de başlatılan ve büyük bir direnişle devam eden Cenga Heftanin hamlesinde yer alan YJA-Star gerillalarından Evrim Botan, Cenga Heftanin'de kadın direnişini anlattı.

Cenga Heftanin Hamlesinde ortaya çıkan YJA Star direnişini ve direnişle açığa çıkan kahramanlıklardan söz eden Evrim Botan, "İnsan bu son direnişi ne kadar anlatsa da biliyorum yetmeyecek. Bu direnişin büyüklüğü karşısında yetersiz kalıyor bizim cümlelerimiz. Çünkü çok kahraman, çok yiğit, çok fedai yoldaşlar çıktı.

Özellikle kadın arkadaşların duruşlarıyla yarattığı etki, kadın arkadaşların savaşma tarzının ortaya koyduğu pratik hem çok fedaice hem de gerçekten Şehit Zilan çizgisine sahip çıkan bir gerçeklikti. Taktiğin yenilendiği bir süreçti. Savaşta yeni taktiklerin denendiği bir süreçti. Ve YJA Star'ın belki de en fazla eylem yaptığı savaşlardan biridir Cenga Heftanin. Bu mücadelede yer alan tüm yoldaşlar büyük bir direniş yürüttü.

Herkes birbirinden destek ve güç aldı. Biz savaşçıyız ve birbirimizden güç alırız. Bizim felsefemizde toprağını bırakmak yoktur, biz böyle öğrendik bizden öncekilerden. Şehitler bize bunu bıraktılar. Direnme kültürünü, direnerek, iradeyle yaşama kültürünü bıraktılar. Kanımızın son damlasına kadar savaşmak ve faşist Türk devletini bu topraklardan çıkarmaktır amacımız" diye konuştu.

DÜŞMANIN TOPRAKLARIMIZA GİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Cenga Heftanin'de işgalcilere karşı açığa çıkan fedai duruşa dikkat çeken YJA Star gerillası Evrim Botan, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Rüstem yoldaşın duruşu, Beritanların çizgisini bir kez daha gözler önüne serdi. Düşmanın eline geçmemek için kendini uçurumdan attı. Beritanların özgürlük duruşunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Her yoldaş açığa çıkan fedai ruhla savaştı ve savaşıyor. Xantur direnişinde yer alan arkadaşlar, Şeşdara alanında, Pirpula'da çok büyük eylemler gerçekleştirdiler.

YJA-Star olarak da çok büyük rol oynadılar. Operasyon hala devam ediyor ve arkadaşlar her taraftan düşmana büyük darbeler vuruyorlar. Düşmanın bu topraklara girmesine izin vermeyeceğiz ve topraklarımızı bırakmayacağız. Zilanların, Beritanların fedai ruhuyla ve Önder Apo'nun felsefesiyle düşmana karşı savaşacağız, direnişi daha da yükselteceğiz."