Heftanin Eyalet Komutanlığı'ndan uyarı

Heftanin Eyalet Komutanlığı, işgalcilere hizmet edenleri uyararak, “düşmana hizmet eden ve yurtseverlik ile bağdaşmayan bu faaliyetlerden vazgeçerek ulusal ve yurtsever tutum almaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Heftanin Eyalet Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Kürdistan’ın her yerinde ve son olarak da Heftanin ile Garê’de sergilediği direniş Kürt halkına önemli başarılar kazandırmıştır. Halkımız gerilladan aldığı güç, moral ve Garê ruhu ile Newroz alanlarına milyonlar halinde akarak serhildan halkı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. 

Böylesi bir süreçte işgalci Türk devleti işgal planlarından vazgeçmediği gibi daha da ilerletme arayışındadır. Halkımızdan, özellikle de Başûrê Kurdistan halkımızdan bazı kişileri de buna dahil ederek kirli amaçlarını gerçekleştirmek için kullanmak istemektedir. Bu çerçevede bazı kişiler maddi çıkar karşılığında işgalcilere yardım etmekte ve Heftanin bölgesinin Bektorya alanındaki Koordine tepesine yol götürme çalışmasında yer almaktadır. Kürdistan’da tamamen işgal amaçlı olarak geliştirilen askeri yolların yapımında yer alıp buna alet olmak düşmanına hizmet etmek olduğu gibi aynı zamanda Kürt halkına ve Kürdistan’a karşı işlenmiş bir suçtur.

Bu temelde işgalcilere hizmet eden çalışmalarda yer alan kişiler daha önce komuntanlığımız tarafından uyarılmışlardır. Birçok kişi işgalci düşmanın gerçek yüzünü görmüş ve bu çağrıya uyarak işgalcilere hizmet etmekten vazgeçmiştir. Ancak bazı kişiler halen işgalcilere hizmet ederek Başûrê Kurdistan’ın işgal edilmesinde rol oynamaktadırlar. Söz konusu kişileri bir kez daha uyararak, düşmana hizmet eden ve yurtseverlik ile bağdaşmayan bu faaliyetlerden vazgeçerek ulusal ve yurtsever tutum almaları çağrısında bulunuyoruz.”