Heftanin, Hakkari ve Iğdır’da eylem: 3 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Heftanin, Hakkari ve Iğdır’da eylemler gerçekleştirdi. Bu eylemlerde tespit edilen 3 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, devrimci hamleler kapsamında gerçekleştirilen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi;

HEFTANIN

“Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 24 Ekim günü saat 15.50’de Partizan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

HAKKARİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 23 Ekim günü Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Afat Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevzileri güçlerimiz tarafından yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman mevzisi tümden imha edilmiş ve tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür. Eylem ardından alanı taarruz helikopterleri ile rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

IĞDIR

Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 24 Ekim günü saat 14.00’da Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Axura karakolunun nöbet kulübesini hedeflemiştir. Kulübede bulunan askerlerin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

Gerçekleştirilen bu eylemler 25 Ekim 1992 tarihinde ölümsüzleşen Beritan (Gülnaz Karataş) anısında yapılmıştır.”