Heftanîn Seferberlik Hamlesi: Gençler gerillaya katılıyor

Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı çok sayıda Güneyli genç, Heftanîn Seferberlik Hamlesi kapsamında gerillaya katıldı.

İşgalci Türk devleti, 15 Haziran tarihinde Şengal, Maxmûr ve Güney Kürdistan'ın birçok bölgesine kapsamlı hava saldırıları gerçekleştirdi.

Bununla birlikte “Pençe-Kaplan” adı ile Güney Kürdistan’da Heftanîn’i işgal etmek için binlerce paralı asker, korucu ve teknik imkan harekete geçirdi.

Saldırılar karşısında direnişe geçen Kürdistan özgürlük gerillaları ile işgalci Türk ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan üzerindeki saldırılarına karşı gençlik örgütleri Yurtsever Gençlik ve Mücadeleci Genç Kadınlar, 30 Haziran'da Kandil'de Heftanîn Seferberlik Hamlesi ilan etmiş, bütün Güney gençliğini topraklarını savunmaya çağırmıştı.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Güney gençliğinin Türk işgalciliğine karşı başlattığı seferberliğe destek vererek, dört parça Kürdistan gençliğine seferberliğe aktif katılım çağrısında bulundu.

KDP YOLLARI KAPATTI, GENÇLER PES ETMEDİ

Seferberlik ilanından sonra Binarê Qendil Gençlik Meclisi'nden bir grup, Heftanîn Seferberliğine katılımlarını duyurdu.

Birçok Güneyli genç de basın yoluyla ya da sanal ağlar üzerinden seferberliğe katılımlarını duyurmuştu.

Gençlerden birçoğu Heftanîn’e gitmeye çalışmış fakat KDP’nin yolları tamamen kapatması nedeniyle geri dönmek zorunda kalmıştı. Bunun üzerine Güneyli gençler, kendi imkânları ile gerilla saflarına katılmaya başladı.

'MUTLU VE ONURLUYUZ'

Gençler, PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan’ın çağrısı kapsamında gerilla saflarına katıldıklarını duyurdu.

Kerküklü Hiwa Bestun Ali adındaki genç, gerilla saflarına katıldığını duyurdu ve diğer Güneyli gençleri de işgalci Türk devletine karşı gerilla saflarına katılmaya çağırdı.

Heftanîn Seferberlik Hamlesi kapsamında gerilla saflarına katıldığını belirten Süleymaniyeli Hestiyar Kamuran, gerilla saflarına katılımının işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı bir tutum olduğunu belirtti, gençlere gerillaya katılım çağrısında bulundu.

Şar Laçim Husen adlı genç kadın, gerillaya katıldığı için mutlu ve onurlu hissettiğini belirterek, ülkesi ve kadınlar için çalışıp hizmet edeceğine vurgu yaptı.

Haftanîn Seferberlik Hamlesi ilanından ve PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan’ın çağrısından bu yana 7 genç, kendi imkânları ile gerilla alanlarına ulaştı.