Heftanin şehitleri anısına eylem: 9 işgalci cezalandırıldı

Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi’nde şehit düşen gerillaların anısına bir dizi eylem gerçekleştirildi. Eylemde 9 işgalci cezalandırılırken, 11’i de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

YJA STAR GERİLLALARI 5 ASKERİ CEZALANDIRDI

9 Eylül günü saat 15.15’te YJA Star güçlerimiz, Xantur alanında bulunan Muhabere Tepesi’ndeki işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevzisinin hedeflenerek etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde biri rütbeli olmak üzere toplam 5 asker cezalandırılmış, 7 asker ise yaralanmıştır.

Eylemin ardından alanı obüs ve havanlarla bombalayan işgalci TC ordusu, Kobra tipi helikopterlerin desteği ile Skorsky helikopterlerle cezalandırılan ve yaralanan askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

KEPÇE İÇİNDEKİ ASKER İLE İMHA EDİLDİ

Yine devrimci hamle kapsamında güçlerimiz, 11 Eylül günü saat 08.30’da Bektorya alanında bulunan Katosulê Tepesi’nde mevzi çalışması yürüten işgalci TC ordusuna ait bir kepçe aracını ve aracın etrafında bulunan işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemişlerdir. Etkili bir şekilde vurulan kepçe, içindeki kontrayla birlikte imha edilirken, aracın etrafında bulunan 3 asker cezalandırılmış ve 4 asker de yaralanmıştır. 

Eylemin ardından alanı obüs ve havanlarla bombalayan işgalci TC ordusu, akşam saatlerinde Skorsky helikopterler ile cezalandırılan ve yaralanan askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

Gerçekleştirilen bu kapsamlı eylemler Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi’nde düşmana karşı kahramanca savaşarak şehit düşen yoldaşlarımızın anısına düzenlenmiştir.

2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

11 Ağustos günü Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanında bulunan Şehit Berxwedan Tepesi’nde konumlana işgalcilere karşı yapılan eylemde kahramanca savaşan ve düşmana ağır darbeler vuran Eriş ve Akif yoldaşlarımız eylemden soran yaşanan çatışma ve hava saldırıları sonucunda şehadete ulaşmışlardır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. 

İŞGALCİ TÜRK DEVLETİ MEDYA SAVUNMA ALANLARINI BOMBALADI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Saldırıların ayrıntıları şöyledir:

8 Eylül günü saat 10.00-12.30 arasında Metina bölgesine bağlı Bazê köyü çevresi bombalanmıştır.

12 Eylül günü saat 09.00’da Heftanin bölgesinde bulunan Keşan Vadisi’ni bombalanmıştır.

Yine, işgalci TC ordusunun bir hafta önce Heftanin bölgesinde bulunan Bektorya alanına bağlı Bektorya Vadisi, Rusê ve Şudinê köyleri ile Keşan alanına bağlı Sorya, Şîlan ve Şinînê köylerinin yamaçlarını Kobra helikopterleri, obüs ve havanlarla bombalaması sonucu arazi ve ormanlık alanlarda çıkan yangınlar devam etmektedir.”