Heftanin şehitlerinin kimlikleri açıklandı

Heftanin’de şehit düşen 5 gerillanın kimlik bilgilerini açıklayan HPG, “şehitlerimizin yürüttüğü özgürlük savaşını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin’de şehit düşen gerillalara ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

27 Ekim tarihli açıklamamızda 25 Ekim günü Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Konferans ve Siser tepelerinde konumlanan işgalcilere yönelik güçlerimizin kapsamlı bir devrimci operasyon gerçekleştirdiğini ve 30 düşman askerinin öldürüldüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu eylemde işgalcilere karşı kahramanca savaşan 5 arkadaşımız ise şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Amara Nuda Kurtalan
Adı Soyadı: Gülcan Kaya
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Naze - Bedrettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ekim 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Berfin Çiyajin
Adı Soyadı: Bahar Basan
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Emine - Reşit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ekim 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Beritan Serhat
Adı Soyadı: Rojda Daşkın
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Remziye – Selman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ekim 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Çekdar Qamışlo
Adı Soyadı: İsa Ali
Doğum Yeri: Şam
Anne - Baba Adı: Emine – Muhammed Tevfik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ekim 2019 / Heftanin

 

Kod Adı: Rubar Şervan
Adı Soyadı: Cihan Sever
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hediye - Ziyattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Ekim 2019 / Heftanin

23 Ağustos tarihinde işgalci TC ordusunun Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal operasyonu ilk dakikadan itibaren güçlerimizin direnişi ile karşılaşmıştır. TC devleti karşısında eyalette tarihi bir direniş sürdüren gerilla güçlerimiz, her dönemde daha büyük bir sorumluluk ve kararlılık ile dönem görevlerini üstün başarılar ile yerine getirmişlerdir. Şüphesiz kazanılan bu başarılar kahraman şehitlerimizin üstün çabaları ve büyük emekleri sonucu ortaya çıkmıştır. İşgal operasyonuna karşı direniş saflarında yer alan Amara, Berfin, Beritan, Çekdar ve Rubar yoldaşlarımız “İşgalciye geçit yok” şiarı ile düşman birliklerine karşı kahramanca savaşmışlardır. Yaşamdaki duruşlarından savaşçılıklarına kadar bize birer örnek olan Amara, Berfin, Beritan, Çekdar ve Rubar yoldaşlarımız, bu direniş sürecinde kahramanlık abideleri yazmış ve 2019 direniş yılı tarihinde isimlerini yazdırmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın değerli aileleri şahsında, yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin yürüttüğü özgürlük savaşını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”