Heftanin ve Gever’de 4 işgalci öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Heftanin ve Gever’de bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 4 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin ve Gever’de gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG eylemleri ilişkin şu ayrıntıları paylaştı.

“İşgalci TC ordusunun Heftanin bölgesinde başlattığı işgal harekatına yönelik güçlerimiz etkili eylemler düzenlemiştir. Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

17 Haziran günü saat 14.00’da güçlerimiz, Şehit Berivan Tepesi’ndeki işgalcilere yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

18 Haziran günü saat 22.30’da güçlerimiz, Şehit Adar Tepesi’nde hareket halinde olan düşman birliklerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

23 Haziran günü saat 21.30 ile 23.30 arasında taarruz helikopterleri Xantur alanını rastgele bir şekilde bombalamıştır. Bombardımanlardan dolayı arazide yangın çıkmıştır. Güçlerimiz bu esnada alanı bombalayan taarruz helikopterlerini hedeflemiştir. Yoğun ateş altına alınan helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

GEVER’DE  4 ASKER CEZALANDIRILDI

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında 22 Haziran günü güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Geliyê Doski alanında bulunan Memişta karakolu yakınlarda bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hareket halinde bulunan düşman birliğinin hedeflendiği bu eylemde 1 asker cezalandırılmış ve 2 kontra ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu eylem ardından alanda bir operasyon başlatmıştır.

Yine Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında 23 Haziran günü saat 19.30’da güçlerimiz, Gever’e bağlı Perixan karakolu mevzilerine baskın eylemi düzenlemiştir. Güçlerimiz, alanda pusulama faaliyeti yürüten bir grup askerin mevzilerine sızmış ve burada askerleri 2 ayrı koldan etkili bir şekilde vurmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde biri onbaşı olmak üzere 3 asker cezalandırılmış, 1 asker de yaralanmıştır. Bu eylem karşısında şaşkına uğrayan işgalci TC ordusu, dönemin modern gerillasının taktiksel perspektifi ile gerçekleştirilen bu eylemi kendi güdümündeki medyada bir taciz eylemi olarak yansıtmaya çalışmıştır. Güçlerimiz burada düşman mevziilerine girmiş ve düşmanı kendi merkezinde vurmuştur.

AVAŞİN VE ZAP’A HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları; 23 Haziran günü saat 12.00’da Avaşin bölgesine bağlı Gire köyü alanını, saat 16.30’da ise Zap bölgesine bağlı Karker alanını bombalamıştır. Bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”