Hêzil Özgür: Teknik olmazsa Türk ordusu hareket edemiyor

YJA Star komutanlarından Hêzil Özgür: Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşta PKK'nin iradesi karşısında duracak bir asker yok. Teknik olmazsa Türk ordusu hareket edemiyor, helikopter olmazsa indirme yapamıyor, ilerleyemiyor.

YJA Star Merkez Karargah komutanlarından Hêzil Özgür, telsiz üzerinden Medya Savunma Alanları’ndaki tüm gerilla güçlerine seslendi.

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik saldırılarına karşı savaş mevzilerinde mücadele eden gerilları selamlayan Hêzil Özgür'ün konuşması şöyle: "Mam Reşo, Şehit Serdar ve Ertuş alanlarında amansız bir mücadele gelişti. Arkadaşlarımız işgal saldırılarına karşı büyük bir direniş sergilediler, direniş hala devam ediyor. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Mam Reşo'da, Zap'ta, Avaşin'de şehit düşen arkadaşlar sürecin önemini çok iyi kavradılar ve büyük bir direniş göstererek Türk devletinin işgaline karşı geldiler.

Türk devleti bu arkadaşlarımıza bütün imkanlarını kullanarak saldırdı, fakat telsizlerde arkadaşlarımız zılgıtları son ana kadar durmadı. Tabi ki bu arkadaşlarımız bizim için bir çizgidir, felsefedir, ideolojidir. Bu arkadaşlarımız önderliğe yönelik saldırıları, partinin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu anladılar. Sonuna kadar mevzilerini bırakmadılar. Son nefeslerine kadar savaştılar. Arkadaşların direnişi karşısında zorlanan düşman doğru düzgün indirme yapamıyordu, tepelerde hakimiyet kuramıyordu. Arkadaşlarımızı kimyasal silahlarla katletmeden önce 'başarılı operasyonlar yapıyoruz' diyemiyorlardı. Düşman gerçekliği budur.

Bu devam eden savaşta PKK'nin iradesi karşısında duracak bir asker yok. Savaşanlar Türk ordusunun askerleri değil, teknikleridir. Teknik olmazsa Türk ordusu hareket edemiyor, helikopter olmazsa indirme yapamıyor, ilerliyemiyor. Onların elinde o kadar teknik varken, bizim elimizde ise sadece keleş ve bomba var. Bu durum dahi Türk ordusunu zora sokuyor. Devam eden savaşta bu gerçek bir kez daha ortaya çıktı. PKK militanları olarak özgürlük inancımız ve kararlılığımız var. Düşmanı zayıflatan da bu inanç ve iradedir. Bundan dolayı bu savaşta şehit düşen arkadaşlarımızın direnişleri bizim için bir çağrıdır. Zafer çağrısıdır."