HPG 1 haftalık savaş bilançosunu açıkladı: 218 işgalci cezalandırıldı

HPG, 17 Nisan-24 Nisan tarihleri arasındaki savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre 152 eylem gerçekleştiren gerillalar, 218 işgalciyi cezalandırdı. Ağır kayıplar veren işgalci Türk devleti bir kez daha savaş suçu işleyerek kimyasal silah kullandı.

HPG Basın İrtibat Merkez açıklaması şöyle:

“İşgalci TC devleti, Kürdistan’dan başlayarak bütün Ortadoğu’yu sömürgeleştirme hayallerinin önünde engel olarak gördüğü halkımızın onurlu mücadelesinin en meşru ve hakiki temsilcisi olan Kürdistan Özgürlük Gerillası’nı yok etmeyi temel hedefi olarak belirlemiştir. Bu çerçevede 2015 yılı Temmuz’udan bu yana bütün maddi olanaklarını Kürdistan’da yürüttüğü kirli savaşın hizmetine koymuş ve gerillanın bulunduğu her alana sayısız saldırıda bulunmuştur. TC devleti, kendi saflarına çektiği işbirlikçi yerel güçlerin doğrudan ve dolaylı desteğini de alarak PKK’yi tasfiye etmeyi, halkımızın iradesini teslim almayı ve Kürt Soykırımı’nı tamamlamayı hedeflemektedir. Bu temelde giriştiği her saldırıda karşısında Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın sarsılmaz iradesini bulmuştur.

İŞGAL HAREKETİ TOPYEKÛN SAVAŞ HALİDİR

Kürdistan coğrafyasını başta savaş uçakları olmak üzere en ileri teknolojiyle her gün onlarca kez bombalayan sömürgeci TC devleti hiçbir sonuç alamamış ve bir kez daha Başûrê Kurdistan topraklarını işgal etme amacıyla 17 Nisan gecesi Avaşin ve Zap bölgelerine dönük kapsamlı bir işgal harekatı başlatmıştır. Bu işgal harekatı sıradan bir saldırı veya operasyon olmayıp, devletler arasındaki savaş düzeyini de aşan topyekûn bir savaş halidir.

İşgal harekatı ilkin 14 Nisan’da yoğunlaşan hava bombardımanlarıyla başlamıştır. İşgalci Türk ordusu 17 Nisan gecesi saldırı helikopterlerinin bombardımanı eşliğinde gerilla alanlarına helikopterler ile asker indirme girişiminde bulunmuştur. Tüm alanlarda güçlerimiz tereddütsüz bir şekilde gereken cevabı hızla vermiş, helikopterlere müdahale etmiş ve birçok alanda işgalcilerin indirilmesine fırsat vermemiştir. Sonraki günlerde de Türk ordusu gecenin karanlığından faydalanarak gece saatlerinde bu girişimlerini devam ettirmiştir. Tüm girişimler güçlerimizin müdahalesiyle karşılaşmış ve bunun sonucunda 11 helikopter darbelenmiştir. İşgalci askerlerini havadan indiremeyen işgalci Türk ordusu daha sonra karadan gelmeye çalışmıştır. İlk günden askerlerini gerilla alanlarına indirerek sonuç alacağını sanan Türk ordusunun bu hesabı gerillanın direnişiyle bozulmuş ve işgal harekatının ilk adımı daha en başında boşa çıkarılmıştır. Amacına ulaşamayan ve ağır darbeler alan savaş suçlusu Türk ordusu savaşın dördüncü gününden itibaren Kurojahro, Werxelê, Şehîd Şahîn, Kunîşka ve Girê Ortê Direniş Alanları’ndaki bazı savaş mevzilerine karşı zehirli kimyasal gazlar kullanmaya başlamıştır.

KDP GERİLLA ALANLARININ ARKADAN HANÇERLENMESİNE YOL VERMİŞTİR

Türk devleti başlatmış olduğu Başûrê Kurdistan’ı işgal harekatında KDP’den de destek almış ve Zap alanına dönük saldırısını KDP denetimindeki Bamernê-Amediye-Dêrelok hattı üzerinden güneyden gerçekleştirmiştir. KDP, açıkça gerilla alanlarının arkadan vurularak hançerlenmesine yol vermiştir. KDP güçleri Kurojahro bölgesinin arka tarafına konuşlanarak gerilla alanlarını kuşatmaya çalışmıştır. Bir haftalık savaş sürecinde KDP güçleri halen bu tutumundan vazgeçmemiştir ve devam ettirmektedir.

GERİLLALAR KOMPLİKE EYLEMLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Güçlerimiz bulundukları tüm alanları birer Direniş Alanı’na çevirerek işgalcilere ağır bir fatura ödettirmiştir. Özellikle hareketli gerilla tim savaş tarzının etkili bir şekilde devreye girdiği, yeni dönem gerilla taktiklerinin sabotajdan suikaste, sızmadan baskına, tuzaktan ağır silah eylemlerine kadar ustaca uygulandığı yüksek bir savaş performansı ortaya konulmuştur. Güçlerimiz hem hareketli gerilla timleri şeklinde etkin devrede olmuş, hem de koordineli gerilla eylemleriyle komplike eylemler gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz bir haftalık yüksek yoğunluklu savaş süreci boyunca gece gündüz demeden günün her saatinde ve anında eylemsellik halinde olmuştur. Bu eylemlere YJA Star güçlerimizin öncülük etmesi, birçok özgün eylemin gerçekleşmesi de Kadın Özgürlük İdeolojisi’yle donamış direnişçi Kürt kadının ulaştığı militanlık ve komutanlık düzeyini bir kez daha göstermiştir. Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın ulaşmış olduğu bu düzey tüm Kürdistan halkı ve geleceğimiz için tarihi bir önemi ifade etmektedir.

APOCU ÇİZGİDE YÜRÜYEN GERİLLAMIZ YENİLMEZLİĞİNİ DÜNYAYA KANITLADI

Kürdistan Özgürlük Gerillamız’ın bu tarihi direnişinin gelişmesinde saldırıların başladığı ilk andan itibaren işgalcilere ilk ve en ağır darbeyi vuran, son mermilerine kadar savaşarak fedaice şehadete ulaşan yoldaşlarımız öncülük etmiştir. Şehit yoldaşlarımızın yüksek cesareti, tereddütsüz duruşu ve savaş meziyetleri güçlerimizin bundan sonra yürüteceği fedailik savaşının da doğrultusunu belirlemiştir. Bu savaş sürecinde Zap ve Avaşîn’de şehadete ulaşan ve zafer gerillasının 2022 yılı yürüyüşüne öncülük eden 11 yoldaşımızı saygı ve minnetle anarken, anılarını zafer gerekçesi yapacağımızın sözünü veriyoruz.

Gerillamızın işgal harekatı karşısında her anı tarihe dönüşen mücadelesi, işgalci TC devletinin kirli planlarını bir kez daha alt üst etmiş ve Apocu çizgide yürüyen gerillamızın yenilmezliğini bir kez daha bütün dünyaya kanıtlamıştır.

1 HAFTALIK SAVAŞ BİLANÇOSU

17 Nisan-24 Nisan tarihleri arasındaki savaş bilançosu şu şekildedir:

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– 3 Sızma Eylemi

– 3 Baskın Eylemi

– 7 Koordineli ve Eş zamanlı Gerilla Eylemi

– 23 Suikast Eylemi

– 29 Ağır Silah Eylemi

– 29 Sabotaj Eylemi

– 58 Çatışma-Darbeleme Eylemi

– Toplamda 152 gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir.

 

İşgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılar;

– Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla başta Direniş Alanları olmak üzere Medya Savunma Alanları 387 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– Saldırı helikopteri ve obüslerle 243 kez bombalanmıştır.

– Güçlerimizin savaş mevzileri 7 kez kimyasal gazlarla bombalanmıştır.

 

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 218 İşgalci Cezalandırılmıştır.

– 48 İşgalci Yaralanmıştır.

 

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzeme ve araçlar;

– 4 Dron

– 1 Mobesse Kamera Sistemi

– 1 BKC Silahı

– 1 mevzi imha edilmiştir.

 

Güçlerimiz tarafından darbelenen askeri araçlar;

– 1 Dron

– 11 Helikopter darbelenmiştir."