HPG:11 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 11 İşgalci Türk askeri cezalandırılırken, 6’sı da yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın eylemleri devrimci hamleler temelinde büyük bir fedailik duruşu ve saldırı ruhuyla kesintisiz sürmektedir. Hareketli tim ve tünel savaş tarzıyla birçok taktiği başarıyla iç içe uygulayan güçlerimiz Bakur’dan Başûr’a birçok alanda işgalcilere ağır darbeler vurmaktadır. Güçlerimizce gerçekleştirilen eylemlerde 11 işgalci cezalandırılırken 6 işgalci de yaralamıştır. İşgalciler savaş tünellerini 25 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalarken, Direniş Alanları’nı 42 kez uçaklar ve helikopterlerle bombalamış ve aynı zamanda dron hareketliliği gözlenmiştir.

Besta bölgesindeki güçlerimiz korucuları hedeflememek için özel bir çaba ve hassasiyet göstererek eylemlerini gerçekleştirmiştir. Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanımızın bu konuda daha önce yaptığı uyarıyı bir kez daha hatırlatıyoruz. Söz konusu çevreler bu gerçeği görmeli, uyarıları ciddiyetle dikkate almalı, gerillaya yönelik geliştirilen operasyonlara katılmamalı ve işgalcilere öncülük etmemelidir” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Şehîd Şervan ve Şehîd Diljîn Egîdên Botanê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

31 Mayıs’ta Botan’ın Besta bölgesinde Osyan ve Aqîr köyleri arasında hareket halinde olan işgalciler güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Aqîr köyündeki korucuların bu operasyona katılmaması için 31 Mayıs saat 04:30’da uyarı amaçlı bir sabotaj bilinçlice boşa patlatılmıştır. Saat 13:00’da bir grup işgalci zırhlı araçlarla olay alanına müdahale edip inceleme yapmaya çalışmıştır. Güçlerimizin denetimi altında olan bu işgalciler sabotaj taktiğiyle hedeflenip vurulmuştur. Bu eylemde içinde bomba imha uzmanının da bulunduğu 3 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci de ağır yaralanmıştır. Bu eylem Besta’da şehadete ulaşan yoldaşlarımızın intikamı ve 1 Haziran Hamlesi’ni selamlama amacıyla gerçekleştirilmiştir.

METÎNA BÖLGESİNDE;

9 Haziran saat 16:00’da Girê Ortê alanındaki bir grup işgalci hareketli timlerimizce denetim altına alınmıştır. Saat 16:50’de YJA Star güçlerimizce orta otomatik ve ferdi silahlarla hedeflenen 4 işgalci cezalandırılırken, 5 işgalci de yaralanmıştır.

10 Haziran saat 08:40’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine yaklaşmaya çalışan işgalciler ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Cezalandırılan işgalcilerin cenazelerini almaya çalışan diğer işgalciler de vurulmuş, burada da 1 işgalci cezalandırılmıştır.

10 Haziran saat 11:40’ta Girê FM Direniş Alanı’na konumlanmak isteyen işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenip vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

10 Haziran saat 21:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen helikopterlere güçlerimizce müdahale edilmiştir. Müdahale sonrası 1 helikopter indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

9 Haziran saat 14:30’dan 16:30’a kadar Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Akîf savaş tünellerinin önünde işgalcilerce ateş yakılarak dumanı tünellere gönderilmeye çalışılmıştır.

10 Haziran’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Zemani savaş tünelleri patlayıcılarla 5 kez bombalanmıştır.

10 Haziran saat 05:30’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hewrê savaş tünelleri patlayıcılarla 3 kez bombalanmıştır.

10 Haziran’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri kimyasal silahlarla 3 kez ve patlayıcılarla da 4 kez bombalanmıştır.

10 Haziran saat 14:30’da Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri kimyasal silahlarla 4 kez ve patlayıcılarla da 2 kez bombalanmıştır.

10 Haziran saat 17:44 ve 22:30’da Werxelê savaş tünelleri kimyasal silahlarla 4 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

9 ve 10 Haziran’da Girê Hakkarî, Werxelê, Çemço ve Kurojahro Direniş Alanları’nı sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalamıştır.

9 ve 10 Haziran’da Girê Cûdî, Werxelê, Kurojahro, Saca ve Çiyareş Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 15 kez bombalanmıştır.

10 Haziran’da Girê FM, Girê Cûdî, Werxelê, Girê Rûbar, Qele, Çiyareş, Çemço ve Kurojahro  Direniş Alanlaı saldırı helikopterleriyle  26 kez bombalanmıştır.

10 Haziran’da Girê FM, Kurojahro ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

11 Haziran’da Girê Cûdî Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler araziyi bilinçlice ateşe verip ağaçları kesmeye çalışmaktadır.”