HPG: 15 işgalci cezalandırıldı, 1 zırhlı araç imha edildi

Kürdistan Özgürlük Gerillaları’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 15 işgalci cezalandırılırken, 1 Amarok tipi zırhlı araç da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaşanan savaşa ilişkin yaptığı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Bakurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’ndaki eylemleri devrimci hamleler temelinde büyük bir fedailik duruşu ve saldırı ruhuyla kesintisiz sürmektedir. Botan sahamız ölümsüz komutanlarımız Şehîd Şervan ve Şehît Diljîn yoldaşlarımız adına ikinci Egîdên Botanê Hamlesi’ni başlatmıştır. Hamle temelinde hareketli timlerimizce Besta’dan Kato’ya etkili eylemler gerçekleştirilmiş ve işgalcilerin birçok operasyonu başarılı bir şekilde boşa çıkarılmıştır. Türk devleti Bakurê Kurdistan’da verdiği kayıpları hiçbir şekilde kamuoyuna yansıtmayıp üstünü örtmeye çalışsa da, alandaki güçlerimizin bilgi vermesiyle Türk devletinin özel savaş medyasına servis edilen haberlerin tümünün yalan olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Botan’da gerçekleştirilen eylemlerde; 5 operasyon boşa çıkarılmış, 4 işgalci cezalandırılmış ve 1 Amarok tipi zırhlı araç imha edilmiştir.

Medya Savunma Alanları’ndaki hareketli timlerimiz ve savaş tünellerinde direnen güçlerimiz tarafından; 11 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 1 mobesse kamera sistemi ve 1 dron imha edilmiştir. Direniş Alanları 21 kez helikopterlerle, 27 kez savaş uçaklarıyla bombalanırken; savaş tünelleri de 27 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

BESTA’DA 4 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

Şehîd Şervan ve Şehîd Diljîn Egîdên Botanê Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

İşgalci Türk ordusu Botan sahasında 14 Nisan’da Tehtereş ve Masiro alanlarında, 14 Mayıs’ta yine Tehtereş alanında ve 28 Mayıs’ta Kato Xelîla’da  operasyonlar gerçekleştirmiştir. Ancak bu operasyonların tümü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. 5 Haziran’da Kato Xelîla’da başlayan operasyon ise halen devam etmektedir.

Besta bölgesine bağlı Girê Tenûrê alanına konumlanan işgalcilere yönelik Nisan ayında YJA Star hareketli timlerimizce eylem gerçekleştirilmiştir. Amarok tipi zırhlı araçla Girê Tenûrê’ye giden işgalciler sabotaj taktiğiyle hedeflenip vurulmuştur. Amarok zırhlı aracı tümden imha edilirken, araç içindeki 2 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Haziran saat 20:30’da Wan’ın Şax (Çatak) ilçesine bağlı Tingê karakolu nizamiyesindeki işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenip vurulmuştur. YJA Star hareketli timlerimizce gerçekleştirilen bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmıştır.

4 Haziran saat 00:00’da hareketli bir timimiz Besta bölgesinde görevleri başındayken işgalci Türk ordusu Serê Orman ve Besta Biyê alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Alanı yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra indirmeler yapan Türk ordusu 7 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Türk özel savaş basını bu operasyonda iki yoldaşımızın şehit olduğu şeklinde haber servis etmiştir. Ancak belirtilenler tamamen yalan olup bu operasyonda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

METÎNA BÖLGESİNDE;

12 Haziran saat 11:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenip vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

13 Haziran saat 08:00’da Girê FM Direniş Alanı’nda işgalcilerin yerleştirdiği 1 adet mobesse kamera sistemi YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle hedeflenip imha edilmiştir.

ZAP BÖLGESİNDE;

5, 6, 8 ve 9  Haziran’da Karker Direniş Alanı’na konumlanmak isteyen işgalciler ağır silahlarla hedeflenip sürekli bir şekilde vurulmuştur. Darbelenen işgalcilerin Direniş Alanı’nda mevzilenme çalışması engellenmiştir.

10 Haziran saat 17:00’da Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler YJA Star güçlerimizce ağır silahlarla hedeflenip vurulmuştur. Darbelenen işgalciler bir kademe geri çekilmiştir.

12 Haziran saat 06:11’de Karker Direniş Alanı’nda konumlanmak isteyen işgalciler koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; işgalcileri hedefleyip vurmuş ve 1 işgalciyi cezalandırmıştır. İkinci eylem kolu; suikast taktiğiyle işgalcileri hedefleyip vurmuş ve 1 işgalciyi cezalandırmıştır.

12 Haziran saat 18:20’de Karker Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek vurulup darbelenmiştir.

12 Haziran’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerinin çevresine konumlanmak isteyen işgalciler ağır silahlarla 2 kez hedef alınıp vurulmuştur. İsabetli bir şekilde vurulup darbelenen işgalciler araziye dağılmıştır.

12 Haziran tarihli açıklamamızda Dola Şîvê alanında güçlerimizle işgalciler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve ayrıntılı bilgilerin daha sonra paylaşılacağını belirtmiştik. 9 Haziran’da işgalciler Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Şoreş ve Girê Şehîd Umît’e konumlanmak istemiştir. 10 Haziran gecesi Dola Şîvê alanı savaş uçaklarıyla 6 kez bombalanmış ve helikopterlerle 11 kez işgalciler indirilmiştir. 11 Haziran saat 14:00’da ilerlemek isteyen işgalcilerle güçlerimiz arasında çatışmalar başlamış ve akşama kadar devam etmiştir. Bu çatışmalarda 6 işgalci cezalandırılırken, 1 işgalci de yaralanmıştır. Çatışmalar yaşanırken çatışma alanı 2 kez uçaklarla bombalanmıştır. Aynı zamanda alan üzerinde uçurulan dron güçlerimizce hedeflenip vurulmuş ve 1 dron imha edilmiştir. Cezalandırılan işgalcilerin cenazeleri bir saat boyunca güçlerimizin denetimi altında kalmıştır. Cenazelerini almaya çalışan işgalciler yine güçlerimizce hedeflenip vurulmuş ve burada da 2 işgalci cezalandırılmıştır. Daha sonra çatışma alanı saldırı helikopterleriyle 8 kez bombalanmıştır. Hareketli gerilla timlerimizin sonuç alıcı eylemlerinden sonra işgalciler bir kademe geri çekilmiştir. Direniş Alanı hareketli timlerimizin inisiyatif ve denetimi altındadır.

İŞGAL SALDIRILARI

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

11 Haziran saat 16:00’da Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri patlayıcılarla 2 kez bombalanmıştır.

12 Haziran’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Zemanî, Şehîd Hêjar ve Şehîd Akîf savaş tünelleri patlayıcılarla 11 kez bombalanmıştır.

12 Haziran saat 07:00’dan 19:00’a kadar Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hewrê savaş tünelleri 9 kez kimyasal silahlarla ve 5 kez de patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

12 Haziran’da Girê FM, Girê Cûdî, Girê Amediyê, Girê Hakkarî,  Werxelê,  Şehîd Şahîn ve Çemço Direniş Alanları sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

12 Haziran’da Girê FM ve Kurojahro Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

12 ve 13 Haziran’da Girê FM, Girê Cûdî, Werxelê, Kunîşka, Şehîd Şahîn, Şikefta Birîndara ve Çiyareş Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 21 kez bombalanmıştır.

12 ve 13 Haziran’da Sîda, Çemço, Girê FM, Girê Cûdî, Werxelê, Saca ve Çiyareş Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 27 kez bombalanmıştır.”