HPG: 15 işgalci cezalandırıldı, bir askeri araç imha edildi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) 3 ve 6 Eylül tarihleri arasında düzenlenen gerilla eylemlerinde en az 15 işgalcinin cezalandırıldığını ve bir askeri aracın imha edildiğini bildirdi. HPG-BİM, kimyasal saldırıların da devam ettiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Kurdistan Özgürlük Gerillası işgalci TC devletine, Metîna’dan Xakurkê’ye kadar işgal etmek istediği her yerde ağır darbeler vurmaya devam etmektedir” dedi.

Açıklamada, gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalci devletin düzenlediği saldırılar şöyle özetlendi:

"Güçlerimizin gerçekleştirdiği 8 eylem sonucunda; 15 işgalci cezalandırılırken 1 işgalci de ağır yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 Kirpi tipi askeri araç,  1 mobesse kamera sistemi ve 60 kg patlayıcı imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 13 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 24 kez saldırı helikopterleri, 12 kez savaş uçakları ve onlarca kez de obüs, havan ve ağır silahlarla bombalamıştır."

Açıklamada gerilla eylemleri ve işgalcilerin saldırılarına ilişkin detaylar ise şöyle yer aldı:

1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 5 Eylül saat 17:10’da Sîda alanına bağlı Şehîd Fedakar Direniş Alanı’nda mevzilenmeye çalışan işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 6 Eylül saat 06:00’da Çemço alanına bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alındıktan sonra iki koldan ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılırken 1 işgalci de ağır yaralanmıştır.

2. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

– 3 Eylül saat 09:00’da Xakurkê’nin Girê Şehîd Sarya alanında hareket halinde olan işgalcilere ait Kirpi tipi zırhlı araç hareketli timlerimizce denetim altında alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle isabetli bir biçimde vurulmuştur. Bu eylemde 9 işgalci cezalandırılırken, Kirpi tipi zırhlı araç imha edilmiştir.

3. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                        

– 5 Eylül 08:50 ve 20:45 saatlerinde Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

– 5 Eylül saat 09:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 5 Eylül saat 12:30’da işgalcilerin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresine yerleştirdikleri 1 mobesse kamera sistemi hareketli timlerimizce imha edilmiştir.

– 5 Eylül saat 16:30’da işgalcilerin savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladıkları patlayıcılar YJA Star hareketli timlerimizce vurulmuştur. Bu eylemde 60 kg patlayıcı imha edilmiştir.

4. İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 5 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Yunus ve Şehîd Çekdar savaş mevzileri 7 kez, Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri 4 kez ve Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Aryen savaş mevzileri 2 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 5 Eylül’de Zap’ın Sîda alanındaki Şehîd Fedakar Direniş Alanı ve Zap’ın Çemço alanına bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

– 5 Eylül’de Girê Hakkarî, Girê FM ve Çemço Direniş Alanları obüs, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

– 5 Eylül’de Metîna’nın Golka, Girê Çarçel alanları ile Gundê Bêşîlî arazisi ile Zap Suyu çevresi savaş uçaklarıyla 8 kez bombalanmıştır.

– 5 Eylül’de Sîda ve Zap’ın Çemço alanındaki Şehîd Adil Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.

–5 ve 6 Eylül’de Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları 24 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır."