HPG: 18 özel harekatçı ve 1 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının Urfa, Mardin ve Hakkari’de gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 18 özel harekatçı ile 1 asker öldürüldü, 2 araç ve 1 mevzi de imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların Urfa, Mardin ve Hakkari’de gerçekleştirdiği eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

ÇELÊ’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG, “27 Ekim günü saat 18.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Serzer Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde bir düşman mevziisi imha edilirken tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür” dedi.

HPG açıklamasında şu bilgilere de yer verildi

ÖZEL HAREKATÇILARIN ARACI TÜMDEN İMHA EDİLDİ

“Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 27 Eylül günü Urfa - Adıyaman yolu arasında hareket halinde bulunan özel harekat polislerine ait bir aracı hedeflemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan bu düşman aracı tümden imha edilirken, araç içinde bulunan 4 özel harekât polisi öldürülmüştür.

14 ÖZEL HAREKATÇI ÖLDÜRÜLDÜ

20 Ekim günü Mardin’in Derik ilçesi ile Urfa’nın Viranşehir ilçesi arasında bulunan alanda işgalci TC ordusu bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz sahada devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında aynı gün Derik'e bağlı Erbetê ve Simak köyleri arasında devriye gezen kirpi tipi zırhlı bir aracı hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan bu zırhlı araç tümden imha edilmiştir. Güçlerimiz, operasyon bölgesinde düşman askerlerine karşı defalarca çatışmaya girmiş ve birçok düşman askeri öldürülmüştür. Gerçekleştirilen eylem ve yaşanan çatışmalar da ise toplam 14 özel harekatçı öldürülmüştür. Bu çatışmalarda düşmana karşı kahramanca savaşan 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”