HPG: 19 işgalci cezalandırıldı, 6 helikopter darbelendi-YENİLENDİ

Profesyonel gerilla timlerinin eylemlerinin kesintisiz sürdüğünü belirten HPG, "Güçlerimizin eylemleri sonucunda 19 işgalci cezalandırıldı, 2 işgalci yaralandı, 6 helikopter darbelendi ve 1 dron düşürülmüştür” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Profesyonel gerilla timlerimizin başarılı eylemleri aralıksız devam etmektedir. Savaş mevzilerinde Apocu fedai ruhla direnen ve aynı zamanda etkili eylemler düzenleyerek işgalcilere ağır darbeler vuran güçlerimiz karşısında ilerleme sağlayamayan işgalci TC ordusu, bir kez daha alçakça yöntemlere başvurarak savaş mevzilerine karşı zehirli kimyasal gazlar kullanmıştır. Kimyasal silah kullanarak savaş suçu işleyen işgalci TC ordusunun kullandığı bütün kirli savaş yöntemlerine rağmen güçlerimizin savaş mevzilerindeki tarihi direnişi ve hareketli timlerimizin etkili eylemleri devam etmektedir.

Güçlerimizin eylemleri sonucunda 19 işgalci cezalandırıldı, 2 işgalci yaralandı, 6 helikopter darbelendi ve 1 dron düşürülmüştür” dedi.

HPG Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

21 Nisan günü Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün öğlen saatlerinde direniş alanı çevresine mobesse kamera sistemi yerleştirmek isteyen 1 işgalci güçlerimiz tarafından vurularak cezalandırılmıştır.

23 Nisan günü 01:30-17:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerini patlayıcılarla bombalamıştır. Aynı saatlerde alanda ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla vurulmuş ve işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

23 Nisan günü gece saatlerinde işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı bombaladıktan sonra helikopterler ile indirme yapmak istemiştir. Güçlerimizin etkili müdahalesi sonucunda 1 saldırı helikopteri ve 1 Skorsky helikopter darbelenmiştir. Darbe alan helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

23 Nisan günü saat 01:30’da Girê Rûbar, Girê Cûdî, Şehîd Kendal, Şehîd Yunus ve Şehîd Zagros alanlarını bombalayıp indirme yapmak isteyen düşman helikopterlerine güçlerimiz tarafından müdahale edilmiş ve yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin koordineli ve etkili vuruşları sonucunda 4 Skorsky tipi helikopter darbelenmiş ve alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlarıdır.

ZAP BÖLGESİNDE;

22 Nisan günü saat 15:00’da Çiyareş alanına bağlı Girê Armanc çevresinde hareket halinde olan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından yakın mesafeden ferdi silahlarla vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmış ve alan üzerinde bulunan 1 dron vurularak düşürülmüştür.

23 Nisan günü 10:50 ve 11:50 saatlerinde Girê Şehîd Cûdî Direniş Alanı’nda hareket halinde olan işgalciler, güçlerimiz tarafından iki kez sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemlerin sonucunda en az 3 işgalci cezalandırılmıştır.

23 Nisan günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu, karadan Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine girmek istemiştir. Güçlerimizin müdahalesiyle alanda yoğun çatışmalar yaşanmış ve etkili vuruşlar sonucunda 10 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci ise yaralanmıştır.

23 Nisan günü saat 18:30’da Girê Rûbar’da mevzilenmek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

23 Nisan günü gece saatlerinde Girê Rûbar ve Girê Şehîd Kendal’a indirme yapmak isteyen helikopterlere güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucu helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

23 Nisan günü saat 10:00’da Girê Şehîd Şahîn çevresinde hareket halinde olan işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

23 Nisan günü 08:30 ve 12:00 saatlerinde Girê Karker alanına bağlı Girê Ortê savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler ağır silahlarla vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemlerin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

23 Nisan günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu, Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Cûdî ve Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı savaş mevzilerini patlayıcılar  ve kimyasal silahlarla bombalamıştır.

İŞGALCİLERİN HAVADAN VE KARADAN SALDIRILARI SÜRÜYOR

22 Nisan günü saat 23:00’da Zap Suyu çevresi ve Kurojahro Direniş Alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

23 Nisan günü gece saatlerinde Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî, Şikefta Birîndara, Girê Rûbar, Kurojahro, Girê Cehennem ve Çiyayêreş Direniş Alanları’nda helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı gün Şehîd Şahîn alanı saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

23 ve 24 Nisan günleri Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî çevresi sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

23 Nisan günü 12:00 – 23:40 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî, Şehîd Zagros, Girê Bihar ve Girê FM alanları savaş uçaklarıyla 9 kez bombalanmıştır.

23 Nisan günü 16:30 – 16:50 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Çemço alanı sınır hattından atılan obüslerle bombalanmıştır.”