HPG, 2015’te şehit düşen 4 gerillayı andı

Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanda şehit düşen 4 gerillayı anan HPG, “Mücadeleleriyle olduğu kadar şehadetleriyle de halkımızın özgürlük umutlarını diri tutan kahraman şehitlerimizi şehadet yıldönümlerinde saygıyla anıyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Sömürgeci TC devletinin Kürt halkını soykırımdan geçirmek için Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne yönelik geliştirdiği imha amaçlı saldırılar çerçevesinde 20 Aralık 2015 günü Medya Savunma Alanları’na yönelik yoğun bombardımanlar gerçekleştirilmiştir. Yaşanan bu bombardımanlarda Nesrîn, Mervan, Dilşêr ve Sinan yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Mücadeleleriyle olduğu kadar şehadetleriyle de halkımızın özgürlük umutlarını diri tutan kahraman şehitlerimizi şehadet yıldönümlerinde saygıyla anıyor, mücadelelerini büyüteceğimizin sözünü yineliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Nesrîn Amanos
Adı Soyadı: Devlet Çelik
Doğum Yeri: Dîlok
Anne – Baba Adı: Zeliha – Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Aralık 2015 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Mervan Başkale
Adı Soyadı: Hakan Işık
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Keviye – Ziyaddin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Aralık 2015 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Dilşêr Piling
Adı Soyadı: Nevzat Aldemir
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: Emine – Şükrü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Aralık 2015 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Sinan Özalp
Adı Soyadı: Muhammed Esat Atan
Doğum Yeri: Wan
Anne – Baba Adı: Panbuk – Nizamettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Aralık 2015 / Medya Savunma Alanları

 

NESRÎN AMANOS

Nesrin yoldaşımız, Dîlok’ta yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Genç bir Kürt kadını olarak Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni erken yaşlarda tanıyan yoldaşımız, gençlik çalışmalarında yer almıştır. Faşist TC devletinin halkımıza karşı yürüttüğü inkar ve imha siyaseti karşısında Kürt gençlerini bilinçlendirerek mücadeleye katan yoldaşımız, öncü bir kadro konumuna gelmiştir.

Mücadelesini derinleştirerek en zor koşullar altında yürütmüş ve 2004 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Zap, Metîna, Garê, Heftanîn ve Zagros başta olmak üzere birçok farklı alanda gerillacılık yürüten yoldaşımız, edindiği tecrübeyle gittiği her alanda güçlü bir pratik sergilemiştir. Kadın Özgürlük Çizgisi’nin yetkin bir militanı olan Nesrin yoldaşımız, PKK ve PAJK çizgisinin doğru temsilini en güçlü şekilde yaparak yoldaşlarına öncülük yapmıştır. Emekçi ve üretken kişiliğiyle yoldaşları arasında sevilen ve sayılan Nesrin yoldaşımız, kendisini Önder Apo felsefesinde derinleştirmeyi her zaman esas almış ve öğrendiklerini yoldaşlarıyla paylaşmıştır. Şehitler çizgisine bağlı kalarak mücadelemizin zaferle sonuçlanması için büyük küçük demeden bütün görevlere devrimci istekle gitmiş ve üstlendiği her görevi üstün bir başarıyla yerine getirmiştir. Nesrin yoldaşımız, son olarak bulunduğu Avaşîn bölgesinde işgalcilere karşı amansız bir savaş yürütmüş ve birçok etkili eylemde yerini alarak işgalcilere ağır darbeler vurulmasını sağlamıştır. Fedai yaşam ve duruşun örnek bir militanı olan yoldaşımız, zafer çizgisinde kesintisiz bir yürüyüş sahibi olmuştur. Nesrin yoldaşımız, her zaman mücadelemizde yaşayarak önümüzü aydınlatmaya devam edecektir.

MERVAN BAŞKALE

 

Mervan yoldaşımız, Wan’da dünyaya gelmiştir. Hayvancılıkla uğraşan, yurtsever ve Kürdistani değerlerin diri olduğu bir ailede yetişen yoldaşımız, küçük yaşlardan itibaren ailesine katkıda bulunmak için çalışmıştır. Emekle yoğrulan yoldaşımız, Önderlik ve şehitlerimizin kutsal emekleriyle ortaya çıkan Partimizin saflarına katılarak halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmeyi temel amacı haline getirmiştir. Çok sevdiği Zagroslar’da gerillacılık yaparak kısa sürede yetkin bir gerillaya dönüşmüştür. Mütevazi ve emekçi kişiliğiyle her zaman ön planda olmuş, yoldaşları arasında büyük saygı uyandırmıştır. Sürekli kendini geliştirmeyi esas alan yoldaşımız, öğrendiklerin yoldaşlarıyla paylaşmış ve Önderlik Felsefesi’de derinleşmek için her zaman çaba içerisinde olmuştur. Askeri özellikleri ön planda olan yoldaşımız, iyi bir savaşçı ve öncü bir komutan olma özelliklerini şahsında somutlaştırmış, dönemin devrimci ihtiyaçlarına cevap olmak için alanında uzmanlaşma çabasını sürekli kılmıştır. Mervan yoldaşımız, gençlik enerjisini sürekli diri tutmuş ve gittiği her alana yansıtmıştır. Şehadete ulaştığı ana kadar büyük küçük demeden bütün görevlere başarı temelinde yaklaşan ve güçlü sonuçlar çıkaran Mervan yoldaşımızın, devrimci dinamizmi her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

 

DILŞÊR PILING

Dilşêr yoldaşımız, Colemêrg’de dünya gelmiştir. Yurtsever geleneğin güçlü ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımları olan bir ailede yetişen Dilşêr yoldaşımız, büyük kardeşinin yolundan yürüyerek gerilla saflarına katılmıştır. Bir Kürt genci olarak sömürgeci, soykırımcı TC devletinin halkımıza yönelik inkar ve imha politikalarına doğrudan tanık olan yoldaşımız, erken yaşlarda sistem gerçekliğini tanıyarak bilince çıkarmıştır. İşgalci TC devletinin halkımızın özgürlük mücadelesini imha etme temelinde geliştirdiği saldırıların başladığı bir dönemde gerilla saflarına katılarak Kürt gençlerinin işgal saldırıları karşısındaki tutumunu ortaya koymuştur. Mücadelede ön saflarda yerini alan yoldaşımız, savaş gerçekliğinde şekillenmiş, güçlü bir karakter sahibi olmuştur. Gençlik dinamizmini devrimci mücadeleye aktararak büyük bir enerji açığa çıkaran Dilşêr yoldaşımız, emekçi ve mütevazi kişiliğiyle yoldaşları arasında çok sevilmiştir. Doğduğu Zagros coğrafyasında gerillacılık yapmanın heyecanı ve haklı gururunu her zaman yaşayan yoldaşımız, yaratıcı ve güçlü bir Zagros gerillası olmuştur. Partimizin devrim hedefini gerçekleştirmek için sınırsız bir katılımı esas alan Dilşêr yoldaşımızın fedai ruhu her zaman önümüzü aydınlatacak ve Özgürlük Mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

SİNAN ÖZALP

Sinan yoldaşımız, Wan’da dünyaya gelmiş ve ulusal değerlere bağlı yurtsever bir ailede büyümüştür. Emekçi bir ailede yetişen yoldaşımız erken yaşlardan itibaren ailesine maddi destek sağlamak için farklı işlerde çalışmıştır. Okul yıllarında Kürt gençlerine karşı uygulanan ayrımcılığa tanık olan ve bu ayrımcılığı bizzat yaşayan yoldaşımız, baskılara hiçbir zaman boğun eğmeyerek kimliğini ve kültürünü sahiplenmekte ısrarcı olmuştur. Sömürgecilerin Kürdistan üzerinde işgali sona ermeden halkımızın özgürce kimliğini ve kültürünü yaşayamayacağını gören yoldaşımız, bu temelde gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk andan itibaren büyük bir coşku ve moralle yaşama katılan ve kendisini sürekli geliştirmeyi esas alan yoldaşımız kısa sürede güçlü bir pratik sahibi olmuştur. Büyük bir tutkuyla bağlandığı Kürdistan coğrafyasında gerillacılık yürüten yoldaşımız, işgal saldırılarının başladığı dönemde silahına sarılarak işgalcilere karşı etkili bir mücadele yürütmüştür. Mütevazi ve emekçi kişiliğiyle dur durak bilmeden bütün çalışmalara katılan ve çevresi için moral kaynağı olan yoldaşımız, nitelikli bir parti militanı olmayı her zaman kendisine esas almıştır. Sinan yoldaşımızın sınırsız ve güçlü katılıyla yarattığı miras zafere kadar mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesine kattıkları değerlerle halkımızı özgürlüğe bir adım daha yaklaştırarak tarihi sorumluluklarını yerine getiren Nesrîn, Mervan, Dilşêr ve Sinan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”