HPG 2017’de şehit düşen 2 gerillayı saygıyla andı

2017’de şehit düşen 2 gerillayı saygıyla anan HPG, “Bahoz ve Cesur yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Ocak 2017 tarihinde soykırımcı Türk devletinin Amanos alanına yönelik geliştirdiği saldırılarda Bahoz yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Düşmana karşı fedai duruşları ve Apocu ideolojideki kararlılığıyla örnek bir komutan olmayı başaran Bahoz yoldaşımızı şehadet yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz.

Bahoz yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bahoz Kanî
Adı Soyadı: Abdullillah Yiğitalp
Doğum Yeri: Êlih
Anne - Baba Adı: Kadriye - Yusuf
Şahadet Tarihi ve Yeri: Ocak 2017 / Amanos

 

Uzun yıllar sonra Kürdistan’a bu sefer bir özgürlük gerillası olarak dönen Bahoz yoldaşımız gerilla yaşamına yaratıcı zekası ve emekçi kişiliği ile hemen adapte olmuştur. Bu özelliklerinin yanı sıra Apocu ideoloji ve askeri sanatta kendisini derinleştirerek kısa bir sürede yetkin bir komutan olmayı başarmıştır. PKK’yi PKK yapan yoldaşlık ilişkilerine kopmaz bir bağla bağlı olan Bahoz yoldaşımız her anını halkımızın ve Önderliğimizin özgürlüğü için yoğunlaşarak geçirmiş, halkımızın beklentilerine cevap olabilmenin çabasında olmuştur. Bunun için askeri sanatta uzmanlaşma eğitimlerine büyük önem vermiş ve kendisini bu alanda geliştirerek ısrarla Bakurê Kurdistan’a gitme önerisinde bulunmuştur. 2016 yılında Amanos alanına geçen Bahoz yoldaşımız bu alanda kısa bir süre kalmasına rağmen fedakarlığı ve gözüpekliğiyle öne çıkmış, TC faşizminin Kürdistan Özgürlük Gerillasına yönelik başlattığı operasyonlara karşı öncülük düzeyinde rol oynamış, bir çok başarılı eylemde en önde yer alarak yıllardır düşmana karşı içinde biriktirdiği kinini ve öfkesini bu eylemlerle açığa çıkarmıştır.Bahoz yoldaşımız, serhildanlarıyla Kürdistan halkının özgürlük mücadelesine öncülük eden Êlih’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Çocukluk yaşından itibaren neredeyse her Kürt çocuğunun hafızasına kazınan TC vahşetine tanıklık eden Bahoz yoldaşımız hiçbir zaman düşmanın halkımıza yönelik onur kırıcı yaklaşımlarını unutmamış ve içindeki intikam hırsını gün be gün arttırmıştır. Düşman baskılarından dolayı ailesinin Kürdistan’dan göç etmesi Bahoz yoldaşımızın Kürtlük değerlerine daha fazla ilgi duymasına neden olmuş, bu yönüyle tüm asimilasyon ve soykırım uygulamalarına karşı kendisini korumayı başarmıştır. Sömürgeci TC devletinin halkımıza her gün sokak ortasında işkence edip katletmesine daha fazla sessiz kalmayan Bahoz yoldaşımız Partimizin tüm Kürt gençlerine yönelik yaptığı katılım çağrısına uyarak 2010 yılında gerilla saflarına karılmıştır.

 

CESUR KOÇER

Ocak 2017 tarihinde sömürgeci Türk devletinin Amed alanında gerçekleştirdiği operasyonlarda işgalcilere karşı son nefesine kadar savaşan Cesur yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Botan’ın direnişçi kimliğini sonuna kadar başarıyla temsil etmeyi başaran Cesur yoldaşımızı şehadet yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

Cesur yoldaşımızın kimlik bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Cesur Koçer
Adı Soyadı: Abdulkadir Akman
Doğum Yeri: Şirnex
Anne - Baba Adı: Kamar - Abdullah
Şahadet Tarihi ve Yeri: Ocak 2017 / Amed

Uzun yıllar hayalini kurduğu Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına 2014 yılında katılan Cesur yoldaşımız, devrim mücadelesi saflarında şehit düşen akrabası Şehîd Cesur’un adını ve mirasını devralarak onun şahsında ölümsüz şehitlerimizin silahlarını yerde bırakmamış ve mücadelelerini devam ettirmiştir. PKK’nin şehitler gerçeğini iyi analiz eden yoldaşımız, devrimci yaşamı boyunca şehitler çizgisinin ve Önder Apo felsefesinin kararlı bir militanı olmuştur. Askeri yeteneklerini hızla geliştiren yoldaşımız, gerillacılığa ilk adımını attığı Botan alanından sonra Amed alanına geçmiş ve şehit düştüğü güne kadar dur durak bilmeden örnek bir pratik sergilemiştir. Bulunduğu her alanda ve ortamda yaşamında ve savaşında öncülük rolü oynayan Cesur yoldaşımız, kendisini ve çevresini geliştirmek için her zaman çaba içerisinde olmuştur. Enerjik yapısı ve emekçi kişiliğiyle büyük küçük demeden devrim çalışmalarına büyük bir ciddiyetle yaklaşan ve üstün başarı temelinde sonuçlandırmayı esas alan Cesur yoldaşımız, kısa sürede örnek bir militan pratiğin sahibi olmuştur. Cesur yoldaşımızın devralarak geliştirdiği kutsal şehitlerimizin mücadele mirası onlarında ardından yürüyen biz yoldaşları tarafından mutlaka zaferle taçlandırılacaktır.Cesur yoldaşımız, tarih boyunca halkımızın varlığına dönük saldırılar karşısında direniş merkezi olan ve birçok önemli serhildana öncülük eden Şirnex’te dünyaya gelmiş, yurtsever bir aile ve çevrede büyümüştür. Çocukluk yaşlarından itibaren Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tanıyan ve takip eden yoldaşımız, Apocu kültür ve ahlakı her zaman yaşamının merkezine koymuştur. Sömürgeci devletin halkımıza ve özellikle Kürt gençlerine yönelik kirli inkâr ve imha siyasetine doğrudan tanıklık etmiştir. Mücadele saflarına katılarak bir süre gençlik çalışmalarında yer alan yoldaşımız, bu süreçte Önder Apo ve PKK gerçekliği ile sömürgecilerin saldırılarına karşı daha etkili ve keskin bir direniş çizgisiyle mücadele yürütülmesi gerektiği gerçekliğini bilince çıkarmıştır.

Partimiz PKK’nin gerçek sahipleri olan Şehitler Ordumuza katılarak, bizlere özgür Önderlik ile özgür Kürdistan’ı sağlamanın talimatını veren Bahoz ve Cesur yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bizlere devrettiği devrim görevini mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz.”